Senior PR-konsult/Kundansvar

 
 

 
 
 

editK är en liten byrå med stort hjärta. Vi levererar helhetslösningar inom PR till ett femtontal kunder inom nischerna mat, hälsa, litteratur och digitala lösningar. 2017 öppnade vi vår systerbyrå, InfluencersAgency med fokus på personliga varumärken. Nu söker vi två seniora PR-konsulter med gedigen erfarenhet av att arbeta med PR och affärskommunikation.

Vill du bli en del av vårt team och tillsammans med oss bygga Sveriges mest uppskattade PR-byrå?
Vi erbjuder en roll som du har möjlighet att påverka. Hos oss är du med och driver projekt från ax till limpa och utvecklar byrån tillsammans med dina kollegor. Vi är ett tight team som jobbar hårt och skrattar högt.

Din roll
Du kommer att arbeta med några av byråns största kunder där du som Senior PR-konsult även är kundansvarig och leder och säkerställer kvalitén i leveransen tillsammans med resten av teamet. Det innebär också att utmana och utveckla kunderna till nya nivåer som bygger framgång och affärsutveckling för såväl editK som för våra kunder. Du har dessutom en aktiv roll i att hantera budgetar, planera resurser på ett lönsamt sätt och vara med och utveckla editKs kunderbjudande. Du rapporterar till VD.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Planera och verkställa kunduppdrag och se helheten.
 • Leda din arbetsgrupp med fokus på resultat- och lönsamhetsansvar mot kund.
 • Strategiska avstämningsmöten med kund och ansvar för såväl strategiska som taktiska PR- och kommunikationsplaner.
 • Ta fram och arbeta med konceptuell PR och varumärkesbyggande PR-kampanjer.
 • Säljansvar – utveckla kunduppdragen samt bearbeta nya kunder.
 • Förhandla och administrera avtal.
 • Upphandling och ledning av externa samarbetspartners.

Om dig
Du är civilekonom eller har motsvarande högskoleutbildning inom marknadsföring och kommunikation. Som PR- och kommunikationsexpert är du trygg i konsultrollen tack vare din gedigna erfarenhet av att ha arbetat på olika PR-byråer och/eller på kundsidan.För att lyckas i rollen har du ett utvecklat affärssinne och har vana av att arbeta med affärskommunikation och komplexa kunduppdrag – gärna på nordisk nivå. Du är en erfaren rådgivare och har drivit projekt inom marknads-/konsument PR och varumärkesbyggande PR. Du är van att arbeta i såväl traditionella som digitala kanaler och är en duktig skribent med mycket goda kunskaper i engelska. Som person är du nyfiken, prestigelös och kreativ. Du vet hur man bygger och leder ett framgångsrikt team, du ser helheten och kan förmedla det.

Kontaktperson
Vid frågor om tjänsten kontakta vår vd, Edit Künstlicher eller skicka gärna din ansökan till edit@editk.se ditt CV och personligt brev. Tjänsten är en heltidstjänst med en provanställning på 6 månader. Vi intervjuar löpande.

 

Letar du praktikplats? Nu söker praktikant till hösten 2018!

 

Vem är du? 

 • Du läser eller har läst kommunikation, PR eller marknadsföring.
 • Du gillar högt tempo, har nära till skratt och tar gärna egna intiativ.
 • Du intresserad av PR och att jobba med varumärken och personliga varumärken.
 • Du rör dig obehindrat i sociala medier och gillar att skriva.

Vi erbjuder: 

 • En lärorik praktikperiod där du får vara delaktig i många olika projekt från ax till limpa.
 • Möjlighet att lära dig grunderna inom praktisk PR.
 • En plats i ett härligt och dynamiskt team som jobbar hårt och skrattar högt.
 • En stor mysfaktor med kontorshunden Fröken.

Vi ser gärna att du är hos oss i under hela höstterminen, med start i augusti.

Kontaktperson
Vid frågor om praktikplatsen kontakta vd, Edit Künstlicher, mobil 070-818 57 00. Skicka gärna din ansökan till edit@editk.se med kort information om varför du skulle passa hos oss, bifoga ditt CV och länk till din LinkedIn-profil.