Nästa vecka släpps EATSweden-böckerna 2019

Hanna BilénAnna BensonLeave a Comment

Den 27 september släpps de populära EATSweden-böckerna för 2019 – Sveriges mest uppskattade present där landets främsta restauranger bjuder på en varmrätt.

Årets upplagor kommer i fyra utföranden: EATSweden Stockholm, EATSweden Malmö, EATSweden Göteborg samt EATSweden Stockholm Vego. I varje bok bjuder tolv lokala toppkrogar på en varmrätt när två personer går ut och äter tillsammans.

I årets upplaga av EATSweden-böckerna samlar vi ett gäng otroliga restauranger från Sveriges tre största städer. Att vi med EATSweden-böckerna kan erbjuda en fri varmrätt känns fantastiskt! Vi vill att fler ska få möjlighet att upptäcka sitt lokala restaurangutbud, säger Anna Benson på Benzer Publishing.

Snart utses vinnaren av Årets Bok 2018

Matilda FogdeÅrets BokLeave a Comment

Fredagen den 28 september är det dags att utse vinnaren av Årets Bok 2018 på Bokmässan i Göteborg!

Vinnaren utses vid 16.00 på Mat- och livsstilsscenen under ledning av Titti Schultz.

Hoppas vi ses där!

 

Här kommer en liten tillbakablick ifrån förra året.

 Förra årets vinnare av Årets Bok var Alex Schulman! 

 

 

Seminarium med Chundsell Medicals

Matilda FogdeChundsell MedicalsLeave a Comment

På bilden: Fredrik Persson, Mats Hedlund och Joakim Hagvik

Igår var det seminarium med medtechbolaget Chundsell Medicals som ligger bakom Prostatype, en prognostisk metod som hjälper patienter, anhöriga och läkare att fatta rätt behandlingsbeslut vid prostatacancer. På plats var även urolog Mats Hedlund. Det är idag runt 10.000 killar och män som får nya diagnoser varje år och runt 2400 män dör av sjukdomen varje år.

Det blev en lyckad lunch som lyfte ett otroligt viktigt ämne! 

Release för Din vän Forsete

Matilda FogdeChristina EriksonLeave a Comment

I måndags var det release för Christina Eriksons bok Din vän Forsete. Det blev en lyckad kväll med bubbel och tilltugg på The Lobby i Stockholm, tillsammans också med Damernas Värld som släppte nytt nummer. 

Teamet var på plats under kvällen som bjöd på fint samtal med Christina på scen och ett härligt mingel. Boken finns nu ute i bokhandeln runt om och det är ett hett bok tips för den som vill läsa något ruggigt i höstmörkret.

Tack till The Lobby och till Damernas Värld, härligt att samarbeta, och tusen tack också till alla som kom!

Trevlig läsning! 

Omgiven av idioter – premiär!

Matilda FogdeThomas EriksonLeave a Comment

Igår var det premiär för Thomas Eriksons föreläsning ”Omgiven av idioter” på Rival!

Boken har sålts i över 700.000 exemplar och getts ut på 26 olika språk. Nu har Thomas gett sig ut på sin första öppna föreläsningsturné. ”Omgiven av idioter” som är ett humoristisk och nyskapande föredrag som också bär på ett lärande budskap. Delar av teamet från editK var på plats och det var en fullmatad föreställning.

Turnén fortsätter nu runt om i hela Sverige. Thomas kommer besöka Göteborg, Helsingborg, Malmö, Norrköping, Västerås, Örebro, Karlstad, Sundsvall, Umeå, Luleå, Piteå och Växjö.

Så roligt att premiären drog igång med ett fullsatt Rival och att turnén är igång! 

 

 

Tack för att ni kom och firade editK 5 år!

Matilda FogdeEditKLeave a Comment

I torsdags firade vi att editK fyllde 5 år och vilket firande det blev! Från klockan 16.00 var det mingel på kontoret med mycket skratt. Eftersom vi fyllde 5 år hade vi temat 5årskalas. Vi bjöd därför på cupcakes, godis, hade fiskdam och lät våra gäster tatuera sig med gnuggisar (självklart med editK-motiv).

Vill vill rikta ett stort tack till alla som kom och skålade tillsammans med oss på editK och även passa på att tacka för alla fina blommor och presenter. Ni är underbara!

Här kommer lite bilder från eftermiddagen och kvällen. Mingelbilder från kvällen finns att hämta från Dropbox här. Fotograf är fantastiska Karina Ljungdahl.

 

 

Workation Group väljer editK!

Matilda FogdeWorkation GroupLeave a Comment

Från vänster: Edit Künstlicher, Maria och Johan Eklund, Workation Group. Foto: Karina Ljungdahl

Under sommaren har koncernen som driver hotellet Görvälns Slott och Hufvudsta Gård bytt namn till Workation Group. Nu utökar de sin verksamhet med en internationell satsning. I samband med lansering och konceptutveckling har de valt editK som långsiktig PR-partner.

Vi är så glada över att Workation Group har valt editK, nu kör vi!

Välkommen Hanna – Vår nya praktikant!

Matilda FogdeEditK, PraktikplatsLeave a Comment

Hej Hanna! Så roligt att du ska praktisera hos oss! Du ska vara här i 6 månader och vi skulle vilja veta mer om dig. Vill du berätta lite om dig själv?

Hej! Så roligt att vara här, jag har längtat hela sommaren.
Jag heter Hanna Cedermark, är 23 år och kommer från Stockholm. Sedan två år tillbaka har jag studerat ett kandidatprogram i retorisk och litterär kommunikation på Uppsala Universitet, något jag trivts otroligt bra med. På fritiden ägnar jag mig mycket åt mina vänner, vi brukar bl.a. äta middagar och gå på konserter och fester tillsammans. Jag brukar också anordna stora sittningar på Södermanland-Nerikes Nation i Uppsala där jag har ett ämbete som festmarskalk. Sen har jag även ett STORT intresse för musik och älskar att sjunga och spela piano.

Vad var det som gjorde att du valde att söka dig till just editK?

Jag valde att söka till editK för att jag fick ett så mysigt, men ändå professionellt intryck när jag läste beskrivningen av byrån. Jag fick en känsla av att byrån var genuin, effektiv och hjärtlig, och detta lockade mig mycket till att söka praktikplatsen. Sen var det ju ett stort plus att editK arbetar mycket med Bokmässan och med olika författare, eftersom jag älskar att läsa.

Vad ser du fram emot att lära dig?

Jag ser fram emot att lära mig hur en PR-byrå fungerar i praktiken, alla dess olika delar helt enkelt. Det ska bli kul att arbeta i team och att ”brainstorma” tillsammans.

Berätta något skoj om dig själv som inte så många vet om? Någon hemlig talang kanske?

Det här kommer låta hemskt, men jag är extremt bra på att luras. Jag har lurat i folk helt sjuka grejer, som jag aldrig trodde att någon skulle gå på. Annars är jag väldigt snäll 😊

Och till sist, några snabbfrågor:

 Storstad eller landet? Storstad

Morgonmänniska eller kvällsmänniska? Kvällsmänniska

Facebook eller Instagram? Instagram

Kaffe eller te? Kaffe

Hund eller katt? Hund (men ÄLSKAR katter också)! Så svårt att välja.

Solsemester eller äventyrsresa? En kombination av dessa. Herregud, får beslutsångest.

Sommar eller vinter? Sommar!

Anna Benson gästar podcasten Entreprenörsresan

Matilda FogdeAnna BensonLeave a Comment

Foto: Magnus Ragnvid

Idag gästar Anna Benson podcasten Entreprenörsresan där hon intervjuas av Isak Björnström. I podden intervjuas varje vecka en talangfull entreprenör som driver allt från stora till små företag. De delar med sig av sin resa från idé till var de är nu. Anna är en serie-entrepenör som just nu är aktuell med designserien ”Design By Benson” och ”Blå Kokboken II”.

Inspirerande lyssning med mycket tips och idéer! Lyssna på podden här

Trevlig helg!