Fem tips för personlig varumärkesbyggnad

Johanna HolmströmEdit Künstlicher, editK, InfluencersAgency

Fem tips för personliga varumärkenVD-tidningen

Fem tips för personliga varumärkenVD-tidningen

 

Edit Künstlicher listar fem tips för personlig varumärkesbyggnad i en intervju med Lars Westerlund på VD-tidningen. 

Personliga varumärken har stor betydelse för lönsamheten i företaget. Under förra veckan kunde vi skymta Edit Künstlicher VD för editK och Influencers Agency i VD-tidningen där hon tog upp vikten av personliga varumärken och hur detta påverkar lönsamheten i företaget. Det är viktigt att det personliga varumärket genomsyrar allt som vd:n gör. Detta kan handla om större frågor till färgvalet på skor. Gällande frågan omkring sociala medier menar hon att detta endast är något som ska användas om man tycker att det är roligt och om man inte gör något helhjärtat kommer detta att synas.

Nedan har vi samlat Edits fem tips för personlig varumärkesbyggnad som vi självklart vill dela med oss av:

 1. Största vikt att sätta upp en tydlig strategi med målbild.
 2. Det är viktigt att man skapar en expertroll både internt och externt.
 3. Skapa innehåll kring din expertis som kan ge andra nytta.
 4. Var tydlig med vad du står för (och även vad du säger nej till).
 5. En bild säger mer än tusen ord och det är viktigt att se över hur bildkommunikationen kring dig ser ut. Klädsel, färgval och kroppsspråk.

Kör hårt och kom ihåg att ha kul!

 

 

Christina Eriksons bok Ensamvarg syns på Instagram

Johanna HolmströmAlbert Bonniers förlag, Christina Erikson, editK, InfluencersAgency

Christina Eriksons Ensamvarg

Christina Eriksons EnsamvargFoto till vänster: @Aimisi  Foto till höger:@boktokensinsta

Christina Eriksons bok Ensamvarg släpptes i bokhandlarna den 17 september och  sedan dess har recensionerna på Instagram forsat in. Ensamvarg är uppföljaren till den hyllade boken Min vän Forsete där vi får följa poliskommissarien Elias Svensson och hans brutala mordutredningar. Christina Erikson är utan tvekan en av Sveriges nya deckardrottningar och hennes sätt att skriva gör det svårt att lägga ifrån sig böckerna. Efter släppet av Ensamvarg valde Albert Bonniers förlag att skriva ett nytt bokavtal med Christina på ytterligare två böcker om kommissarie Elias Svensson.

Vi på editK håller givetvis koll på våra kunder och har följt flödet av alla fina recensioner som Ensamvarg har fått och vill därför dela med oss av några.

Nedan kan du se både bilder och citat från ett urval av de recensioner som boken fått:

Christina Eriksons Bok
Citat från boken Ensamvarg

“Det är en mörk och otäck historia men jag kunde inte lägga ifrån mig boken…” “Jag tycker denna bok var snäppet ännu bättre. Tack för att jag fick chansen att läsa! Mitt betyg: Ruskigt bra! 4+/5” Foto och citat från @bettansboktips

“För en deckarfantast är boken en buffé av spänning och nervkittlande dramatik. En välskriven berättelse där kunskap och research sticker ut extra och lyfter boken till topplistenivå.”. @boktokensinsta

“Korta kapitel gör att berättelsen snabbt drivs framåt, det händer saker hela tiden. Ensamvarg bjöd på riktigt spännande sträckläsning, slutet var oförutsägbart.” @bokmaria

“Ja, jag som läsare blev ”banne mig, riktigt berörd under resan”😍
Betyg:❤️❤️❤️❤️➕/5″. @evasbokhylla

“Jag gillar att bli överraskad och lurad av författaren och i den här boken lyckas Christina med det, jag hade helt fel och det älskar jag. En annan sak jag gillar med boken är att man får följa flera olika personer och att man får läsa berättelsen ur deras synvinkel. Nu längtar jag efter att få läsa den tredje boken!” @sofias_books

“Tempot i berättelsen är varierande, vilket jag tycker är bra, jag hinner reflektera och fundera på vem som egentligen är skyldig. Men det går inte att lista ut! Boken är välskriven, skrämmande och grymt spännande” @lollosbokhorna

“Boken är otroligt välskriven och skrämmande och jag längtar redan oerhört mycket till nästa bok i serien – hoppas den kommer snart❤️”@deckarbokhyllan

“Handlingen håller ett högt tempo och de många trådarna vävs ihop i slutet av boken. Nu undrar jag bara @eriksonchristina – när kommer den tredje delen?
Betyg: 📖 📖 📖 📖 /5″ @paddlan72

 

Bilder och citat är lånade från ovanstående länkade konton.

 

Tre tips för att öka engagemanget på Instagram

Ellinor BlomqvistBlogg, EditK

Tips instagram, Mobil

Tips instagram, Mobil

Hur får man sitt Instagramkonto att växa? Hur skapar man engagemang och hur får man människor att börja följa sitt konto? Dessa frågor hoppas vi på editK kunna svara på genom tre tips på hur du ökar engagemanget på Instagram. 

1. Var engagerad för att skapa engagemang.

Det räcker inte att enbart scrolla i flödet och gilla dina vänners uppdateringar. Du måste även själv vara engagerad för att skapa engagemang genom att synas och höras för att inte instagrams algoritm ska solla bort din synlighet i andras flöden. Gilla andra konton inom samma nisch som dig själv, kommentera med riklig text och inte bara emojis. Exempel genom att avsätta 10-15 minuter dagligen där du enbart kommenterar och gillar andra människors uppdateringar och konton. Därav skapar du din egna synlighet för andra och kanske tom generar några nya följare som upptäcker dig.

2. Hashtags- Kvalité framför kvantitet.

Hashtags är ett mysterium i sig, och under de senaste åren har råden gått från att använda obegränsat antal i varje publicering till max 2-3 st. Vi säger såhär, sök efter hashtags som är relaterade och relevanta till din nisch. Gå in på konkurrerande konton, se vad de gör och få inspiration. Det är enkelt att söka på en hashtag i Instagram och se hur många omnämnanden den har. Men glöm inte, kvalité framför kvantitet och välj ut de som du tror leder människor tillbaka till ditt konto. Tänk även på demografi och geografi, har du ett konto med fokus på svensk mat kanske inte #food når ut till just din publik i jämförelse med #svenskmat. Det handlar inte alltid om kvantitet.

3. Tjata.

Sist men inte minst, glöm inte att göra dina följare och omvärlden uppmärksammade på att du har lagt upp en ny post. Lägg upp på Instastories, länka på Facebook men även andra sociala kanaler och led människor tillbaka till ditt konto. Hashtags räcker inte enbart för att skapa synlighet.

Nu är du redo att arbeta med din Instagram!

Bokmässan 2019, årets sammanfattning av editK

Johanna HolmströmAlbert Bonniers förlag, Bonniers Bokklubbar, Christina Erikson, editK, InfluencersAgency, Titti Schultz

Bokmässan 2019, Titti Schultz

editK Team

Nu har vi på editK kommit hem och landat från Bokmässan i Göteborg 2019. När vi nu hunnit reflektera över årets mässa kan vi inte annat än vara stolta! På plats representerade vi fyra kunder, inom olika områden. Bland annat som moderator, förlag och författare.

En av de största höjdpunkterna var prisutdelningen av Årets Bok 2019. Vinnaren av priset blev Stina Jackson med hennes rysligt spännande kriminalroman “Silvervägen”. På prisutdelningen som anordnades av Bonniers Bokklubbar, tillsammans med oss på editK, arrangerades även ett mingel där flera bokbloggare, förlag och författare var på plats.

Titti Shultz agerade moderator för sex olika seminarium under Bokmässan och bland annat var hon konfe

rencier för prisutdelningen av Årets Bok 2019.

Vår talangfulla deckarförfattarinna Christina Erikson var även på plats och hade hela helgen fullbokad med olika event. Hon signerade sin bok “Min vän Forsete” och sjävklart hennes nya bok “Ensamvarg” Vi på editK arrangerade också en intim och härlig bokfrukost för Christina och hennes läsare på hotell Dorsia. Diskussionerna var många och intressanta, och bokbloggarna hade flera spännande frågor till Christina om hennes böcker och författarskap.

Vi vill tacka alla fantastiska kunder, förlag och tack till Bokmässan 2019 för ett underbart samarbete! Nu laddar vi om batterierna och fortsätter med arbetet på kontoret i Stockholm. Vi kör på för fullt och längtar redan efter nästa års bokmässa.

Här är ett blandat bildgalleri från dagarna.

Bokmässan 2019, Collage

Bokmässan 2019, collage. Foton: Anna Rosén

Vill du hitta fler fina bilder eller läsa mer årets bokmässa kan vi rekommendera följande instagramkonton/bokbloggar:

@Boktoktig
@Aretsbok
@Lollosbokhorna
@Bokmassan
@Bibliografin
@Boksyster
@Paddlan72
Feministbiblioteket.se

Här kan du läsa mer om förra årets bokmässa!

Våra tre bästa tips för att skapa ett lyckat event

Johanna HolmströmBlogg, EditK, Event

Bild på bakelser och kakor fint upplagda på ett fat

Bild på bakelser och kakor fint upplagda på ett fat

Vi skapar ofta event för våra kunder och bjuder även själva in till mingel varje år. Ett event kan vara det perfekta sättet att skapa buzz, nätverka eller bara glädjas över något att fira.

Här bjuder vi på våra tre bästa tips för att skapa ett lyckat event:

 1. Tänk tema! Det är alltid roligt att skapa en fest eller ett event som bygger på ett tema. Det blir då den röda tråden genom all kommunikation som inbjudan, bilder och på plats.
 2. Pricken över i! Det är alltid en succé att ha en eller flera överraskande moment på plats. Det där lilla extra som gästerna inte förväntat sig när de tackat ja till eventet.
 3. Vi lever i en social värld och vi delar med oss av våra upplevelser i sociala kanaler. När man bjuder på ett event ska man alltid kunna erbjuda gästen både en fantastisk kväll och ett perfekt ”Insta-moment”.

Lycka till med ditt event och glöm inte att njuta och mingla på ditt event!

Här bjuder vi på en film från vårt senaste event där vi bjöd in våra kunder och vänner till en förhandsvisning av filmen Downton Abbey på biografen Capitol.

Film & redigering: Freja Scott

Här kan du läsa mer om några av våra event:

Förhandsvisning av Downton Abbey
Vårmingel 2019
Mingel och prisutdelning Årets Bok 2017
Inflyttningsmingel

Thomas Erikson släpper podden “Omgiven av Thomas Erikson”

Ellinor BlomqvistEditK, InfluencersAgency, Thomas Erikson

Foto: Maria Östlin

Idag är ingen vanlig Fredag, för idag släpps Thomas Eriksons podd “Omgiven av Thomas Erikson” med Jeanette Höglund från organisationen Vid Din Sida som första person att gästa.

Thomas Erikson är författare, ledarskapscoach och föreläsare. Thomas har skrivit tre böcker om kommunikation och mänskligt beteende som har sålt mer än 2,5 miljoner exemplar globalt och till över 40 olika länder. Omgiven av idioter är en av Sveriges mest sålda fackböcker 2015-2018. Thomas har även skrivit böckerna, ”Omgiven av psykopater” och ”Omgiven av dåliga chefer” som följer samma tema. Med sina böcker som bas föreläser Thomas över hela Europa. Thomas arbetar även med att utveckla företag och organisationer utifrån ett ledarperspektiv och har coachat drygt 4500 chefer och ledare för att de ska bli bättre och effektivare i sina uppdrag.

Thomas Erikson brinner för kommunikation och vill genom sina böcker, föreläsningar och nu även i podcast-format, få människor att öka förståelsen för våra olikheter och prata mer om hur vi når fram till varandra på ett effektivt sätt.

 Mänskligt beteende är bland det mest intressanta som finns! Varför agerar vi som vi gör och vad får det för konsekvenser för vår omgivning? Under hösten kommer jag sätta mig i poddstudion för att träffa profiler och grotta ner mig i beteendemönstersäger Thomas Erikson.

Några exempel på gäster i “Omgiven av Thomas Erikson” är:

 • Hanna ”HanaPee” Persson, bloggare och programledarare
 • Nisse Hallberg, komiker
 • Katarina Gospic, hjärnforskare och författare
 • Lena Ahlström, ledarskapsprofil
 • Kodjo Akolor, programledare och komiker

I samarbete med Perfect Day och editK släpps första avsnittet av podcasten idag och därefter ett nytt avsnitt varje fredag. Avsnitten är cirka 30 minuter långa och går att hitta på spotify och där poddar finns.

editK söker praktikant för vårterminen 2020!

Ellinor BlomqvistEditK, Praktikplats

Studerar du PR och/eller kommunikation och har en LIA praktik på minst 20 veckor. Vill du få en fantastisk skjuts in i PR-branschen och använda dina teoretiska kunskaper i praktiken? Då kan du vara vår nästa praktikant.

editK har sedan starten 2013 varit en plantskola för unga talanger inom PR. Vi på editK tar emot en praktikant per termin som får utveckla sina färdigheter och under tiden ges tydlig handledning samt får knyta nya kontakter inom branschen.

Som praktikant hos oss kommer du får du jobba med projekt från ax till limpa. Vi är ett litet team om fem anställda och en handfull externa resurser, därför kommer även du vara en viktig del i vårt team! Vi sitter mitt i smeten och har en fyrbent kollega (@frokenatwork)

Intervju med vår nuvarande praktikant Johanna Holmström, Student vid Nackademin, programmet för digital strateg.

Vad känner du har varit mest lärorikt än så länge under din praktik?

Framför allt att se hur arbetet med kunder ser ut och få se många olika case. Det bästa är att editK har flera kunder inom olika branscher och jag tycker att det är väldigt roligt att se hur arbetet med dessa kan skilja sig åt. Allt från att sätta ihop en projektplan till olika event eller pitchar till medier.

Kan du berätta lite om hur en dag kan se ut för dig hos oss på editK?

Det ser ganska olika ut från dag till dag. Det kan vara allt från att skriva ihop pressmeddelanden, projektplaner eller att sitta med kunders och våra egna sociala medier. Ibland handlar det om att pitcha in olika idéer till medier.

I och med att jag går på en utbildning mer inriktat mot digitala medier och sociala kanaler tittar jag även mycket på vad våra kunder kan göra på deras digitala kanaler och utformar strategier för deras sociala medier.

Vad skulle du säga är det bästa med att praktisera på editK?

Först av allt skulle jag säga varma människor som genast gör att man känner sig som ”en i gänget”. Varierande uppgifter där man får se det mesta inom PR-arbete men också att man får följa och vara med i processen från ax till limpa. Under tiden har man hela tiden folk att bolla med och få handledning av. Kort sagt, allt!

Ansökan

För att söka praktikplatsen skickar du ditt CV med ett personligt brev där du motiverar varför du vill göra din praktik just hos oss. Maila till vår vd Edit Künstlicher på edit@editk.se! Vi intervjuar löpande. Ansökningar med praktikperiod mindre än 20 veckor tas inte emot.

editK är en fullservicebyrå som erbjuder PR-lösningar för kunder som arbetar med ett långsiktigt kommunikationsperspektiv, prioriterar hög flexibilitet och tillgänglighet. Det kallar vi för PR med personlighet! Byrån arbetar primärt med varumärken inom mat, hälsa, litteratur, besöksnäring, hållbarhet och entreprenörskap. Förutom att arbeta med företag driver även editK sedan 2017, InfluencersAgency, en agentur som arbetar för att stärka personliga varumärken med fokus på strategisk synlighet, plattformsbygge och kommersiella samarbeten.

 

 

Förhandsvisning av Downton Abbey med editK

Johanna HolmströmChristina Erikson, editK, Event

Downton Abbey

Varje år brukar vi på editK anordna ett vårmingel för våra vänner och kunder. Efter ett lyckat vårmingel även detta år valde vi att göra något annorlunda nu till hösten. Vi på editK älskar Downton Abbey. Därför ville vi självklart ta tillfället i akt att bjuda våra vänner på ett event med temat “höstmys deluxe”. I Sverige släpps den nya filmen om Downton Abbey den 13 september och i samarbete med Capitol anordnade vi därför en förhandsvisning av filmen där det serverades tillhörande afternoon tea. Kan det bli mysigare?

För oss på editK är våra kunder och vänner vårt största fokus samtidigt som vi älskar att hålla i event. Därför ville vi på detta sätt  visa hur mycket de betyder för oss!

Vi vill rikta et stort tack till alla som kom och hjälpte oss att sprida lite glädje och värme i höstrusket! Vi är överväldigade av att ha så många underbara vänner och kunder.

Tack även till Christina Erikson och Albert Bonniers förlag som gjorde det möjligt att vi kunde bjuda alla våra gäster på en goodiebag innehållandes ett försläpp av Christinas nya bok ”Ensamvarg”. Den 17 september hittar du den i bokhandeln. Detta vill ni inte missa!

 

 

 

Deckarförfattaren Christina Erikson i senaste numret av DI!

Ellinor BlomqvistChristina Erikson, EditK, InfluencersAgency

I dagens nummer av DI kan vi läsa om Christina Erikson, deckarförfattare och hennes stundande bok Ensamvarg som släpps den 17:e september. I artikeln får vi en inblick i Christinas bakgrund och liv innan författarskapet och vad som motiverat henne i skrivandet. Se till att köpa ett exemplar av DI idag, eller läs artikeln här

 

 

Vid Din Sida väljer editK som PR-partner

Ellinor BlomqvisteditK, InfluencersAgency, Vid Din Sida

Vid Din Sida, Jeanette Höglund och Edit Künstlicher

Vid Din Sida, Jeanette Höglund och Edit Künstlicher

Foto: Maria Östlin

Nu kan vi på editK stolt presentera vår nya partner Vid Din Sida.

Vid Din Sida är en opolitiskt bunden och ideell organisation som verkar för att hjälpa äldre, hemlösa pensionärer i Stockholm och höja deras röster i samhället. Jeanette Höglund tog intiativ till organisationen 2016 när hon arbetade som ordningsvakt i tunnelbanan och mötte många människor i utsatthet. I hennes arbete träffade hon på flera hemlösa människor men även många hemlösa pensionärer. Som ett resultat av detta tändes en låga inom henne, för att kunna göra en förändring. Därefter startades organisationen Vid Din Sida.

Nu tar organisationen ett stort kliv i sitt kommunikationsarbete. Till detta har de valt editK som strategisk samarbetspartner för deras PR arbete. Fokuset kommer ligga på organisationens samhällsnytta och strategiskt operativa PR-arbete.

– Vi jobbar ofta och gärna med kunder som gör verklig skillnad i samhället. Det känns sorgligt att det ska behövas en organisation som Vid Din Sida i Sverige idag. Målet är att inte en enda pensionär ska behöva leva på gatan. Det målet uppnår vi genom att informera fler om hur verkligheten ser ut för många äldre idag och om hur det här fantastiska initiativet, skapat av Jeanette Höglund, gör nytta. Ju fler som vet, desto fler kan bidra och förändra. Det känns gott i hela kroppen att få jobba mot det målet tillsammans med Jeanette och hennes team på Vid Din Sida, säger Edit Künstlicher, vd på editK.

För att läsa hela pressmeddelandet, klicka här.

 

Foto: Maria Östlin