editK välkomnar bokförlaget Contempo till byrån

editKOkategoriserad

bild_contempo

Bokförlaget Contempo hårdsatsar inför 2016 med flera spännande projekt på gång. Nu väljer man att ta in PR-byrån editK för att nå ut med sina storsäljande italienska författare i Sverige.

Contempo översätter och ger sedan 2011 ut italienska författare på den svenska marknaden. Flera av författarna är prisbelönta storstjärnor på den italienska litteraturhimlen men det betyder inte automatisk succé i Sverige. Därför anlitar Contempo nu PR-byrån editK för strategisk kommunikation och PR.

Inför säsong 2016 sökte vi en stark samarbetspartner för PR och marknadsföring. Under researchen bland förlagskollegor fick vi vissa rekommendationer och efter att noggrant prövat dessa är vi övertygade om att editK kommer att hjälpa oss på vägen upp till försäljningshöjderna, säger Göran Emitslöf, grundare och ägare av förlaget.

Contempos storsatsning inför 2016 ligger helt i linje med editK:s erfarenhet kring marknadsföring och PR inom litteraturvärlden. I dag jobbar editK med Bonniers Bokklubbar, Liber Förlag, Printz Publishing samt profilerade författare som Jessica Frej, Mattias Kristiansson och Terese Alvén.

Det är fantastiskt roligt att få välkomna ett familjeägt förlag som Contempo till editK. Contempo översätter och ger ut några av Italiens bäst säljande författare på den svenska marknaden och att få vara med på den resan ska bli oerhört spännande, säger Edit Künstlicher, VD på editK.

Se hela pressmeddelandet här.