FEM FRÅGOR TILL: Maja Nilsson, PR-Trainee på editK

editKFEM FRÅGOR TILL

Maja Nilsson

Att utbilda talanger inom PR har varit en stor del av editK´s DNA sedan starten. 2021 är ett väldigt speciellt år då många praktikanter bli utan praktikplats på grund av distansarbete och pandemi. Därför har vi valt att ta emot två praktikanter den här våren och välkomnar Maja Nilsson som vår andra talang i vår! Veckans fem frågor går därför internt till MAJA!

Vem är du?
– Maja heter jag och studerar till webbkommunikatör på Medieinstitutet och har min sista praktik innan examen hos gänget på editK! Jag har en bakgrund i förlagsbranchen där jag jobbat med digital kommunikation i lite över två år vid sidan av studierna på ett litet bokförlag som heter Leopard Förlag. Jag är en lantis som har flytt till stan men lugnet hittar jag i skogen eller på lilla bryggan där jag bor i Sickla. Litteratur är något jag tycker extra mycket om och på fritiden läser jag väldigt mycket och när jag inte gör det hänger jag med familj och vänner.

Varför väljer du att göra praktik på en PR-byrå?
– Jag har tidigare haft praktikplatser på bokförlags marknadsavdelningar och på en kommunikationsbyrå och då jag under min utbildning vill få en sån bred bild av kommunikation i alla dess former ville jag pröva mina vingar hos en PR-byrå. Och det är jag glad över, det är så roligt! Jag trivs när jag får jobba varierat och kombinera mina kreativa sidor med mina mer analytiska, grävande sidor och därför passar PR-världen mig bra.

Och hur kom det sig att du sökte till just editK?
– EditK är en byrå jag har haft span på ett tag och de har en så spännande bredd på sina uppdragsgivare vilket tilltalade mig väldigt mycket. Det är väldigt roligt att få vara en del av editK under kommande veckor!

Vad ser du mest fram emot på praktiken?
– Jag ser mest fram emot att insupa så mycket kunskap som möjligt om PR-branschen i stort, men även om editKs arbetssätt och spännande uppdrag! Sen ser jag såklart fram emot att lära känna gänget och håller tummarna för att vi får besök av kontorshunden snart!

Vilka medier läser du helst?
Jag skulle nog säga digitala medier, läser mycket nyheter i telefonen men är också en flitig användare av sociala medier, främst Instagram. Sen har jag som många andra varit inne och nosat på Clubhouse – och är helt fast!