FEM FRÅGOR TILL: Pekka Heino

editKFEM FRÅGOR TILL, PR

Pekka Heino

Vi välkomnar Pekka Heino som ny profil till InfluencersAgency. Pekka är journalist, programledare, konferencier och moderator och en av våra mest folkkära medieprofiler. Under hans över 30 år i branschen har vi haft glädjen att ta del av den välkända rösten och hans smittande skratt i Tv-klassiker som Röda Tråden, Go’kväll och Eurovision Song Contest och de härliga samtalen i radions Karlavagnen. Just nu är han aktuell med bland annat Bokmässan i Göteborg, där han bjuder in till samtal med författare som Jenny Colgan och David Baldacci!

Vi på editK vill välkomna Pekka till InfluencersAgency och ser väldigt mycket fram emot ett givande samarbete.
Nu kör vi igång denna spännande resa med att ställa FEM FRÅGOR TILL Pekka. 

Hej Pekka, 

1. Du fyllde nyligen år (stort grattis i efterskott!) och myntade då uttrycket Sextio och stolt, berätta mer – vad handlar det om?

Det handlar om att jag befinner mig på en bra plats i livet. Jag lever i ett lyckligt äktenskap med Erik och är också glad över att jag landat i bra träningsrutiner, vilket gör att kroppen mår bra. Dessutom bestämde jag mig för en tid sen för att det är dags att även ge karriären en vitamininjektion. Sextio är bara en siffra, ingen begränsning.

2. På din Instagram kan vi lyssna till spännande författarsamtal. Vem är den absoluta drömgästen?

Jag har faktiskt aldrig, varken som programledare i radio eller tv – eller som Instagrammare – haft några drömgäster. Dels för att den man kanske drömmer om kan ha en dålig dag…och då blir man besviken. Dels för att jag upptäckt så många gånger att den man möter – och inte vet nästan något om i förväg – kan visa sig vara en drömgäst, just där och då, i stunden.

3. Apropå böcker så närmar sig Bokmässan med stormsteg, kan du berätta något om de författarintervjuer du ska göra? 

Otroligt roligt! Jag har redan spelat in en intervju (som släpps under mässan) med krimförfattaren David Baldacci och han verkade uppskatta mina personliga funderingar kring hans nya bok, vilket var lite smickrande. Sedan ska jag ha en sittning med feelgood-drottningen Jenny Colgan. Jag har pratat med henne en gång tidigare och då var hon alldeles underbar. Några CrimeTime-intervjuer blir det också och så får jag hålla i en eftermiddag för Läsrörelsen, där det bland annat ska handla om hur skönlitteraturen kan berika våra liv. Något jag, personligen, verkligen kan vittna om!

4. Om du bara fick köpa ett klädesplagg 2022, vad skulle det vara?

Ett plagg? Vem har bestämt det? Vad har jag gjort för ont??? Skämt åsido, jag brottas ständigt med miljösamvetet som påminner mig om att jag troligen redan har mer kläder än jag behöver. Därför köper jag alltid kläder av god kvalitet, som kan ha ett liv även efter att jag är färdig med dem. Samtidigt är jag ju så klädroad att det alltid känns kul att plocka in något nytt, som förstås passar med allt det gamla. 

5. Slutligen, nu när kulturen får öppna upp för publik igen, vad ser du mest fram emot att göra? 

Så fort det blev klart att restriktionerna ska lyftas, gick min käre make in och bokade allt möjligt trevligt. Lägg därtill några premiärinbjudningar och vi har teater, konserter och en operaföreställning att se fram emot de närmaste månaderna. Lycka!

Mer Pekka

Är du nyfiken på att veta mer om Pekka kan du klicka dig in på hans Instagram.

Om du vill läsa fler FEM FRÅGOR TILL, klicka här!