IN TIME

editKOkategoriserad

Tid är något som är helt avgörande för en person som lever med diabetes. Kampen mot klockan pågår dag som natt. När man lever med diabetes kan man aldrig ”förlora sig i tiden” – då riskerar man att dö. Att konstant leva med den vetskapen eller leva nära någon med diabetes gör en ödmjuk. När en av mina fantastiska branschkollegor 2016 fick diagnosen cancer i bukspottskörteln innebar det tyvärr att diagnosen diabetes kom med på köpet. När vi träffas plingar det konstant i hennes telefon för att göra henne påmind om socker- och insulinnivå i blodet. Hennes kamp och styrka sedan diagnosen är något som berört mig djupt. Jag känner ingen som är starkare, ingen! När vi pratar om cancerdiagnosen så menar hon att diabetes är mycket svårare att leva med och hantera, på daglig basis. När jag frågar vad jag kan göra för henne säger hon:

Sprid kunskap! Få fler att förstå allvaret i en diabetesdiagnos!

I fem år har vi önskat våra kunder och partners en riktigt god jul genom att trä armband och skänka pengar till förmån för en god sak. I år vill vi uppmärksamma alla som lever med diabetes genom att sprida kunskap om hur viktigt det är att få hjälp i tid och hur man kan hjälpa någon snabbt som går in i hypoglykemi.
Därav årets budskap ”IN TIME”. Vi skänker därför 100kr per armband till Diabetesfonden och utmanar dig att göra detsamma genom att swisha valfri summa till 123 900 9010 (Diabetesfonden).

Det här är för dig Vanja, du är en krigare!

Vi vill också passa på att tacka för ett fint samarbete under 2018
och önska dig en riktigt God Jul!

Vad ska jag göra om en person med diabetes plötsligt mår dåligt?
Det mest troliga är att personen drabbats av för lågt blodsocker. Ord som används för begreppet lågt blodsocker är känning, insulinkänning, hypoglykemi, hypo, vara låg, ligga lågt, sockerfall. Allt detta betyder lågt blodsocker. Vanligt förekommande symtom är blekhet, skakningar i framför allt händer och armar, svettning, hunger, svårt med koncentration och beslutsfattande samt irritation. Det bästa är om du kan mäta blodsockret, men kan du inte göra det så ge personen något sött att dricka eller äta. Ge aldrig insulin! Om personen inte kan svälja ska du inte ge något att äta eller dricka. Ring 112 för att få råd om hur du ska göra.