Jessica Frej

Kund: Jessica Frej
Period: 3 år

Bakgrund

Jessica Frej medverkade i Sveriges mästerkock 2011 och skrev tillsammans med bagaren Maria Blom fyra böcker om glutenfri bakning. 2015 kontaktade Edit Künstlicher Jessica Frej och presenterade ett scenario för hur de tillsammans kunde bygga ett tydligt koncept kring Jessica Frejs personliga varumärke.

Uppdrag

Att förflytta Jessica Frejs varumärke från bakning till att bli en erkänd matprofil med tydlig matfilosofi. Jessica ville kunna leva på sin matlagning.

Strategi

editK lade en långsiktig varumärkesstrategi med aktiviteter och tydliga delmål. I strategin sattes; målgrupp, tonalitet, matfilosofi, val av mediekanaler och egna plattformar, grafisk profil, image och identitet. Uppdraget innefattade även affärsutveckling, konceptutveckling och agentuppdrag.

Utförande

Positioneringen befästes genom en konsekvent image, ett tydligt kokbokskoncept, avtal med Sveriges mest anrika förlag och två mediesamarbeten i Sveriges största kanaler i målgruppen. Jessicas egna kanaler på Instagram och ett nytt Youtube-koncept byggdes parallellt. Inför Jessica Frejs tredje kokbok skapade editK förutsättningar för förlagsbyte och ett nordiskt bokkontrakt.

Utfall

Jessica kan idag leva på sin matlagning med en medial bas och skalbar affärsmodell. Under samarbetet har editK levererat PR till ett värde över 100 miljoner, tagit fram långsiktiga samarbeten i form av ett eget klädmärke, ambassadörskap med ett av världens största vitvaruleverantörer samt ett av matvärldens starkaste varumärken.

 

editK har en aldrig sinade energi, smittande entusiasm och många kreativa och personliga lösningar. editK gör att jag känner mig trygg med att de gör allt för att mitt varumärke ska växa och utvecklas till nya höjder.

Jessica Frej, TV-kock och kokboksförfattare
Image
ImageImage