Är du fångad av tjejsnuset? Edit Künstlicher medverkar i SVT Edit dokumentär och debatterar mot det vita snuset

editKPR

Idag är det vita så kallade ”tjejsnuset” överallt och har rentav varit en framgångssaga i Sverige. Det är fräscht, det är vitt, ligger framme på nästan vartenda bord och marknadsförs av influencers i allt från sociala medier till poddar. Men är det verkligen så bra som marknadsföringen av det får det att låta? Edit Künstlicher medverkar i SVT Edits dokumentär ”Fångad av tjejsnuset” samt gästar SVT Morgonstudion tillsammans med Fanna Ndow Norrby och diskuterar frågan.

editKs grundare Edit är en stark motståndare till det vita snuset, vilket också står i relation till byråns värderingar som helt tar avstånd från uppdrag kopplade till tobak, likväl alkohol, spel, politik och kirurgiska behandlingar.

”Fångad av tjejsnuset”

I dokumentären ”fångad av tjejsnuset” medverkar Edit som PR-expert tillsammans med Fanna Ndow Norrby (Poddare: Raseriet), Patrik Hildingsson (Swedish Match), Johan Wicklén (journalist), Josefin Jonsson (Folkhälsomyndigheten), Helen Stjerna (A non smoking generation), Louise Ademark (docent i neurobiologi) och Thomas Ericsson (uppfinnare av det vita snuset). 

När tobaksbolagen har sett att rökningen minskar, och speciellt i dem unga målgrupperna, då behöver vi hitta nya sätt att nå en yngre målgrupp så då har man tagit fram det vita snuset för det känns fräschare och det har en härlig smak. Man har helt enkelt produktutvecklat utifrån att man vill nå en målgrupp som sen kommer att fortsätta snusa resten av livet, säger Edit i dokumentären. Se dokumentären här

När Edit och Fanna Ndow Norrby gästade Morgonstudion diskuterade de den nya dokumentären ”Fångad av tjejsnuset” och Fanna berättar även vad som fick henne att testa det vita snuset till att nu inte kunna sluta.

Edit har även skrivit en debattartikel i Dagens Industri om den aggressiva marknadsföringen som har lockat icke rökande unga kvinnor in i ett nikotinberoende. Edit menar på att den nya lagen som skulle sätta stopp för marknadsföringen är långt ifrån tillräcklig – rent av tandlös. Läs artikeln här.

Vill du veta mer om den nya lagen om tobaksfria produkter, läs mer här.