Är menskoppen ditt nyårslöfte 2023?

editKOkategoriserad, PR

Visste du att runt 300 miljoner kvinnor på jorden menstruerar varje dag och att de flesta kvinnor har mens i 7-8 år under sitt liv? Hur många mensskydd tror du då förbrukas i Sverige varje år? Nämligen cirka 500 miljoner mensskydd. Ja, du hörde rätt. Så nästa fråga är hur detta påverkar oss ur ett ekonomiskt perspektiv men även vilken negativ inverkan det har på vår miljö. Kan menskoppen vara lösningen? Det tror vi!

Med ett förändrat världsläge och en något dyster ekonomisk utveckling, är det många som känner att de vill hålla lite extra hårt i plånboken när vi kliver in i ett nytt år. Det är även fler som börjat fundera över sin egen klimatpåverkan samt vad man själv kan bidra med för att minska utsläppen.

Spara plånboken

Visste du att en kvinna lägger i genomsnitt runt 48 000 kronor på mensskydd under en livstid? Dem pengarna kan vi gladeligen lägga på någonting roligare! Genom att byta till en menskopp, skulle du då betala en engångskostnad som efter ett par månader har betalat sig själv – och du kan ta makten över dessa tråkiga men nödvändiga utgifter.

Spara miljön

Enligt Göteborgs Stad kan du minska din påverkan på klimatet med 12 kg CO2e och avfallet med 3 kg genom att använda menskopp istället för bindor och tamponger. Om du vill vara en miljövän kan det därför vara värt att börja fundera på att införskaffa en menskopp.

Gör din fiffi glad

Sist men inte minst får vi inte glömma en tredje viktig anledning till att byta till menskopp efter nyår – gör din fiffig glad! Tampongen kan både förstöra fuktbalansen i vaginan samt torka ut slemhinnor med sin absorberande effekt, samtidigt som bindor skapar en fuktig och kvalmig miljö som både kan resultera i bakterier, lukt och framför allt svampinfektioner. Genom att byta till menskoppen slipper din fiffi utsättas för att den naturliga fuktbalansen förstörs.

Är det dags att byta till menskoppen 2023? Ett självklart nyårslöfte tycker vi!

Och när du gör det… Glöm inte Cup Cleansern för att hålla din menskopp ren och fräsch! Lunettes cleanser är helt organisk, vegansk och sulfat- och parabenfri, kan det bli bättre?

Läs mer om Lunette här.

Läs mer om editKs arbete med Lunette här.