Årstiderna lanserar LowCarbLåda – fri från gluten och mjölkprotein

editKOkategoriserad, PR

LowCarb2

Årstiderna lanserar Sveriges första ekologiska matkasse, LowCarbLådan, som är helt gluten- och mjölkfri. LowCarbLådan innehåller fem näringsrika och mättande måltider för två personer med recept inspirerade från världens alla hörn.

LowCarbLådans recept är skapade i samarbete med både kock och näringsexpert. Recepten innehåller endast ekologiska råvaror som kött, fisk*, ägg och grönsaker och är en blandning av asiatiska smaker, sydeuropeisk sallad och svensk husmanskost. Recepten innehåller aldrig potatis, majs, ris, pasta eller torkade baljväxter som linser och bönor. LowCarbLådans recept lagas på ca 30 minuter.

”Vi har haft en stor efterfrågan på en matkasse som är anpassad för två personer och är glada över att nu kunna erbjuda en matkasse med hälsotwist som dessutom passar känsliga magar”, säger Gerry Kingham, vd Årstiderna Sverige.

LowCarbLådan innehåller hundra procent ekologiska råvaror* och är helt gluten- och laktosfri och är därför anpassad för allergiker och personer med känslig mage.

Årstiderna levererar, som enda aktör på den svenska marknaden, både hundra procent ekologiska matkassar och matvaror direkt till dörren. Vi erbjuder våra kunder ekologiska råvaror som grönsaker, frukt, kryddor, kött, fisk*, kyckling och ägg. Våra kunder söker smakupplevelsen som ekologiska råvaror ger och har höga kvalitetskrav.
Genom att handla hos oss, där ekologiska råvaror finns samlade på ett ställe sparar våra kunder tid och gör samtidigt ett hållbart val. Idag levererar vi till 3000 hushåll varje vecka från Uppsala i norr till Helsingborg i söder. Sedan 2012 drivs Årstiderna i Sverige av familjen Kingham som brinner för ekologisk mat.

*Årstiderna använder odlad fisk om den är ekologisk certifierad.
Läs mer om Årstidernas fiskepolicy här.

Årstidernas pressrum

Pressmeddelandet i sin helhet