Årstidernas nya stämpel: ”Alltid 100% ekologiskt”

editKOkategoriserad

toll blogg

Ekologiska produkter är mer populära än någonsin samtidigt som allt fler svenskar beställer matkassar. Men med fler varor kommer fler aktörer och alla är inte så ekologiska som de lovar. Därför tar Årstiderna nu fram stämpeln ”Alltid 100% ekologiskt” som garanterar kunderna en helt ekologisk produkt.

Under första halvåret 2015 ökade försäljningen av ekologiska produkter med 50 procent*. Under tiden har Naturskyddsföreningen startat en omfattande kampanj för ekomat och flera stora butiker följer efter. Men samtidigt som kontrollen över ekoodlingen är hård finns det inga tydliga regler för vilka matkassar som får kalla sig ekologiska och tills marknaden hittar sådana, väljer Årstiderna att lansera sin nya stämpel ”Alltid 100% ekologiskt 

– Jag förstår att det kan vara förvirrande för kunden att skilja de ekologiska matkassarna åt. Nu ger vi dem chansen att välja bort de som kallar sig ekologiska men som inte är det till 100%. Vi är stolta över att vara det första och enda matkasseföretaget i Sverige som erbjuder 100% ekologiska matkassar. Märkningen ”Alltid 100% ekologiskt” är en kvalitetsstämpel som garanterar helt ekologiska råvaror som i sin tur som är bra för både kropp och miljö, säger  Gerry Kingham, VD på Årstiderna.

Utöver den nya stämpeln ”Alltid 100% ekologiskt” är alla Årstidernas matkassar märkta med det Europeiska ekologimärket som är giltigt i samtliga EU:s medlemsländer.

– Allt fler säljer ekologiska råvaror och det är idag inget problem för företag att leverera matkassar som består av 80% ekologiska produkter, men det är de där  sista 20% som är en riktig utmaning. Att till exempel hitta ekologiska kryddor är inte alltid lätt, säger Gerry Kingham.

KÄLLA:

All fisk som inte är havsfisk är ekologisk, undantag är havsfisk som är hållbart fiskad.
Läs mer om Årstidernas fiskepolicy  https://www.arstiderna.com/Aarstiderne%20SE/Om-arstiderna/Odlare-och-leverantorer/Fisk/Fiskepolicy

Allt fler köper ekologiska varor
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6248495

Läs hela pressmeddelandet här