Bygg ditt nätverk som proffsen – Edit tipsar

editKSignerat Edit

Edit Künstlicher Foto: Nils Petter Nilsson

Ett nätverk är fördelaktigt i många avseenden och värdefullt för kompetensutbyte, personlig utveckling, affärs- och karriärsmål. Men att veta hur man gör det i praktiken är inte helt självklart. Här på editK lever vi på vårt breda nätverk och vill tipsa om tre bra sätt att nätverka som proffsen.

Var bjussig! Att nätverka handlar inte om vad du kan få utan om vad du kan ge. Därför är den gyllene regeln i alla typer av nätverk alltid att fråga vad DU kan bidra med. Tänk på ditt nätverk som ett sparkapital, du gör insättningar innan du kan ta ut vinsten på ditt sparande.

Så bygger du om ditt nätverk! Ibland behöver man bygga om sitt nätverk. Till exempel när man byter bransch, flyttar utomlands eller helt enkelt söker nya sammanhang. Även om du har ett väletablerat närverk är det viktigt att ständigt förnya relationer och vara uppmärksam på möjligheter som kan öppna upp för nya möjligheter. Våga sök dig till nya sammanhang, var förberedd med en personlig presentation (hisspitch) och återkoppla till personer du träffar! Gör det till en vana att hålla ditt LinkedIn konto uppdaterat och bjud in till konversation.

Ett bra minne och en uppdaterad kalender! Facebook i all ära men det kan vara mer personligt att skicka ett födelsedagskort, en videohälsning eller ringa ett samtal när någon i ditt nätverk fyller år, firar en bemärkelsedag eller lyckats landa det där drömjobbet. Det är lika viktigt att höra av sig när det blåser hårt och visa ditt stöd. Jag minns alltid när någon räcker ut en hand i motvind!

Lycka till med nätverkandet!

Edit Künstlicher

Vill du ta del av fler tips, kan du läsa här!