Bygge av personligt varumärke är ett hållbart sätt att utveckla affären

editKPR, Signerat Edit

Den vanligaste frågan jag får när jag pratar om vikten att våga lyfta fram personliga varumärken i en organisation är; ”Men hur påverkar det våra intäkter?” Jag vill påstå att det kan vara avgörande för att påverka uteblivna intäkter! För i ärlighetens namn kan vi aldrig mäta de intäkter vi missar på grund av att konkurrenten är mer attraktiv vid ett köp.

Den nya generationens konsumenter är värderingsstyrda, det är inte vad du säger i dina flashiga reklamkampanjer som nödvändigtvis avgör om de väljer att köpa just din vara. Det som är verklig konkurrenskraft blir således mjuka värden som hur bolaget bedriver sin verksamhet, hur ni behandlar er personal och vad grannen säger om er service. Allt ovan kan kommuniceras genom att jobba med personal branding.

Efter många års erfarenhet och förmånen att ha byggt flera starka personliga varumärken vet jag att det krävs ett genuint engagemang, uthållighet och en långsiktig strategi.

Här är mina fem bästa tips:

1. Hjärtefråga
Hitta ett ämne inom ramen för verksamheten som du brinner för, utveckla din kometens inom det området och berätta för andra. Är du en advokat som brinner för digitalisering, skapa ett forum för likasinnade och var bjussig med din expertis. Är du en vd som drivs av hållbarhetsfrågor, håll dig uppdaterad och kommentera ämnet i dina kanaler.

2. Var konsekvent
Upprepning är varumärkesbyggandets glidmedel brukar jag säga. Dagen du tröttnat på ditt budskap har folk börjat förstå refrängen. Därför är en tydlig strategi viktig, den hjälper sig att hålla kursen. Man kan lätt bli frestad att gå in på småstigar längst vägen. Håll kursen och var konsekvent i ditt budskap! 

3. Lev som du lär!
Tack vare vår digitala utveckling har vår värld blivit mindre, mycket mindre. Det är svårare att gömma sig, näst intill omöjligt faktiskt. Det bästa sättet att skydda sitt personliga varumärke är att vara sann mot de värderingar du kommunicerar. Att leva som man lär kort och gott!

4. Äg EN kanal!
Det finns inget som säger att man behöver finnas i alla sociala kanaler för att lyckas. Analysera vilken kanal som ger mest utfall och lägg till faktorn enkelhet. Med det menar jag att den kanalen som du upplever är enklast oftast kommer kunna skapa den långsiktighet som krävs. Välj den kanal som ger dig mest glädje och satsa där. Briljerar du i EN kanal så har du kommit en bra bit på väg. 

5. Bilder säger mer än…
En bild säger mer än tusen ord. Så sant som det är sagt! Bra bilder ger dig ett försprång. Läs mer om mina tankar kring relevanta pressbilder här. 

Ibland känns det såklart svårt att veta var man ska börja eller hitta den där kärnfrågan som ska bygga expertisen. Det är därför det finns proffs för sånt också! Hör av dig så hjälper jag dig vidare! 

Edit Künstlicher