DBT #SnackaOmTillväxt

editKOkategoriserad

DBT LUNCHSEMINARIUM

DBT LUNCHSEMINARIUMDBT skapar bättre tillväxtförutsättningar för Sveriges små och medelstora företag. Sverige står inför ett omfattande generationsskifte. Men hur ska detta egentligen gå till?

Igår anordnade DBT ett inspirerande lunchseminarium. Seminariumet hölls i Epicentrums lokaler och fokus låg på att ta upp den aktuella frågan om generationsskifte. Det blev en intressant diskussion om att många av Sveriges ägarledda företagare är i pensionsåldern. Detta innebär att lyckade ägar- och generationsskiften är helt avgörande.

Men hur generationsskiftar vi i Sverige?

DBT öppnar upp diskussionen om möjligheterna och hur ägarskiften kan påverka samhället samt leda till utveckling av verksamheterna. De tog upp diskussionen angående den offentliga debattens fokus på att öka nyföretagare istället för att säkra redan befintliga och bärkraftiga företag.

I seminariumet diskuterade DBT även den omtalade lågkonjunkturen och vad som riskerar att hända med de företag där det finns behov av ett ägarskifte. DBT slår hål på myten att ett generationsskifte inte alltid behöver handla om familjeskifte och vikten av rådgivning och ökad medvetenhet kring ämnet.

Tycker du att detta låter intressant och vill läsa mer om tillväxfrågor? Ta del av när Alexis Kopylov utvecklar sina tankar i en spännande krönika på Realtid.se.

DBT Lunchseminarium

Vill du veta mer om DBT och deras verksamhet hittar du deras hemsida här!

Läs mer om deras tidigare seminarium här på bloggen!