editK möter Alexis Kopylov, VD för DBT Företagslån

editKOkategoriserad

editK är nyfikenhet en stark drivkraft och vi älskar att lära oss av proffs. Vi jobbar med många spännande uppdragsgivare inom olika områden som vi lär oss mer om varje dag. Men nu vill vi byta fokus och lära känna personerna bakom varumärken och företagsloggor. Vi har frågat några av dem om hur de arbetar och tänker och kommer framöver att publicera deras svar i här. Är du lika nyfiken som oss – häng på! Först ut har vi Alexis Kopylov, VD för DBT Företagslån.

Hej Alexis! Du som VD för DBT Företagslån har kontakt med företagare som brinner för sin produkt och jobbar hårt för att få sitt bolag att växa. Vad brinner du för och varför går du till jobbet varje dag?

– Att skapa någonting nytt, att bygga en verksamhet som för skillnad för kunder och deras verksamhet. Samt att våga utmana befintliga ”sanningar” om vår bransch och aktörerna i den.

Vilken är den största fördomen ni får höra från företagare som söker kapital för att finansiera sin tillväxt?

– Två olika delar. Det ena är att många idag värdesätter investerade pengar högre än lånade pengar. För mig är detta otroligt konstigt att det skulle vara mer ”värt” att ha fått in 10 MSEK i investering vs 10 MSEK lån. Med det senare behöver man ju inte spä ut sitt ägande och är ett bevis på att man har en bärkraftig verksamhet. Det andra är tyvärr att låntagare är antingen fyrkantiga ”bankig” eller snikna. Man behöver inte vara något av det. För oss handlar det om att förstå våra kunders verksamhet, stå för tydlighet och transparens i en marknad där långdragna processer.  och svårjämförda offerter alltför ofta tillhör normen

Hur bidrar ni till ett bättre företagarklimat i Sverige idag och vad vill du bidra med imorgon?
– Vi möjliggör tillväxt. Vi ger företagare och entreprenörer möjligheten att ta tillvara på attraktiva och ofta unika affärsmöjligheter. Genom vårt långsiktiga kapital ger vi företagarna möjligheten att investera i sin verksamheten. Därmed bidrar detta i slutändan till att stärka hela ekonomin genom utökade arbetstillfällen och skatteintäkter