FEM FRÅGOR TILL: Anna Benson

editKFEM FRÅGOR TILL

Anna Benson

Anna Benson är författare, konstnär, designer och serieentreprenör som drivit bolag sedan 18 års ålder. Idag driver hon bland annat Smålandsgran tillsammans med sin bror, och har ett eget designmärke som bär hennes namn: by Benson. Anna är högaktuell med kollektionen Garden by Benson som innehåller allt du behöver till trädgården – från en stilren vattenkanna till handverktyg och trädgårdsslangar. Perfekt för alla trädgårdsintresserade inför sommaren! Vi är så nyfikna på att få veta mer om Anna och hennes inspirerande och aldrig sinande driv. Den här veckan går våra FEM FRÅGOR TILL till Anna.

Hej Anna,

1. Som serieentreprenör är du van vid att ha många bollar i luften samtidigt, var kommer ditt driv ifrån?

Jag föddes målinriktad tror jag, vilket jag sedan har tränat på systematiskt sedan barnsben – inte minst under de 15 åren jag var elitidrottare. Man kan träna sig i det mesta; ”Att bli klar”, ”Göra klart”, ”Stänga” samt att hantera många saker på samma gång. Också skönt då man sällan blir uttråkad.

2. Din nya trädgårdskollektion Garden by Benson är så snygg och funktionell! Vad är du mest stolt över med kollektionen?
Jag är mest stolt över att den är här! En hel jädra kollektion där funktionalitet, kvalitet och design går ihop. Väldigt, väldigt sällan det är så. Inte minst med tanke på alla färgglada eller mönsterfärgade produkter som finns på marknaden. Själv vill jag bara ha något enfärgat, galet snyggt som harmoniserar väl med omgivningen.

3. Utöver ditt arbete som entreprenör är du även engagerad som ambassadör för Rosa Bandet och Prostatacancerförbundet. Varför är det viktigt för dig att engagera dig ideellt?

Jag engagerar mig i frågor som ligger mig varmt om hjärtat och där jag eventuellt kan göra skillnad. Kampen mot cancer är en sådan fråga då jag bland annat förlorade mitt ex i sjukdomen.

4. Smålandsgran är ett företag du driver tillsammans med din bror, hur är det att driva företag tillsammans med en familjemedlem?

Det är väldigt kul, inte minst att få dela så mycket, men samtidigt har det också varit en utmaning. Våra roller har blivit tydligare med åren i takt med att vi växt, vilket också har gjort att vår arbetsrelation är mer professionell än syskonlik vilket för oss är väldigt positivt.

5. Du har skrivit flera böcker inom olika områden – allt från kokböcker till självbiografier. Hur kommer det sig att du skrivit böcker på så olika teman och var kommer din inspiration ifrån?

Skrivandet har alltid funnits där och jag skriver alltid på något. Jag har många anteckningsböcker och dokument i datorn. Många gånger skriver jag av mig i ett terapeutiskt syfte. Vips så blir det en bok ibland! Just de fyra kokböckerna var specifika projekt i kampen mot cancer av mer journalistisk karaktär.

Tack för dina svar, Anna!

Mer Anna

Missa inte Annas intervju i podden @ihuvudetpåenentreprenör där Anna berättar mer om sin drivkraft och företagande. Vill du veta mer om Anna kan du klicka dig in på hennes hemsida och vill du kika på hennes snygga trädgårdskollektion kan du surfa in på by Bensons hemsida.

Vill du läsa fler FEM FRÅGOR TILL kan du hitta det här!