FEM FRÅGOR TILL: Antoni Lacinai

editKFEM FRÅGOR TILL

Veckans FEM FRÅGOR TILL går till Antoni Lacinai som är föreläsare, moderator, utbildare och författare. Dessutom är han nu högaktuell med sin nya bok ”Missförstå mig fel” samt debutromanen ”Grannjävlar”. Antoni är kommunikationsexpert och föreläser bland annat om hur den mänskliga kommunikationen på arbetsplatsen kan förbättras och vilka framgångsfaktorer som hjälper dig leda och samarbeta. Antoni finns med på listan över Sveriges topp 100 populäraste föreläsare både åren 2019 och 2020.

Hej Antoni,

Vi älskar dina böcker Missförstå mig fel och Grannjävlar, de är både ögonöppnande och samtidigt väldigt underhållande! Vi har fem frågor till dig och vi är väldigt nyfikna på svaren.

 1. Berätta någonting om dig som få personer vet! 

  Jag var ”bollkalle” hela slutspelet när IFK Göteborg vann UEFA-cupen 1982 med alla Glenn och Torbjörn osv.. Så nära ett liv som fotbollsproffs har jag aldrig varit sedan dess.

 2. Vilken världsledare skulle du helst vilja fika med och varför? 

  Kinas president Xi Jinping. I alla fall om jag skulle få veta hur han tänker om framtiden. En icke-levande ledare: Jesus eller Nelson Mandela. 

 3. Vad hade du arbetat som om du inte haft ditt nuvarande yrke? 

  Jag jobbade med marknadsföring innan, så kanske det, eller lärare. Eller författare av alla uppföljare till Grannjävlar (årets höjdpunkt för min del var när den släpptes. Nu kan jag kalla mig författare på riktigt).

 4. Vilken är din största lärdom från 2020? 

  Vi kan ställa om, om vi bara vill. Varför inte göra det för att rädda oss och planeten då?

 5. Vad har du för planer 2021? 

  Det blir en ny bok om distansledarskap, en ny e-kurs i onlinepresentationer och en massa bad i spabadet vi köpt nu när vi inte rest någonstans. Och vem vet, kanske skriver jag en låt med min kompis Hasse mellan gigen som föreläsare, coach och moderator.

Stort tack Antoni!

Mer Antoni

Antoni är aktuell med böckerna Grannjävlar samt Missförstå mig fel, och har utöver detta skrivit en hel del informativa och underhållande böcker om kommunikation, möten och ledarskap.

För fler FEM FRÅGOR TILL klickar du här.