FEM FRÅGOR TILL: Frida Farrell

editKFEM FRÅGOR TILL

Frida Farrell

Frida Farrell är skådespelare, singer songwriter och producent. Hon har utnämnts till ”Breakout Female Star” för sin medverkan i Contract Killers. Hon är ett kreativt energiknippe med ständigt nya projekt i rockärmen! Möt Frida Farrell i veckans FEM FRÅGOR TILL.

Hej Frida,

1. Man skulle kunna säga att du är världsmedborgare och att du har bott och varit verksam i flera olika länder. Vilka länder skulle du kalla ”hemma”?

Det riktiga “hemma” kommer alltid vara Sverige, men jag har bott i Los Angeles i 15 år nu, har hus och hela baletten, så det är definitivt mitt andra hem.

2. 2010 startade du ett eget filmbolag, Development Hell Pictures, som fått över 20 priser och mer än 40 nomineringar världen över. Vad var det som gjorde att du startade ett eget filmbolag? 

Jag startade det för min agent i LA avskedade mig på grund av att jag inte ville dejta honom. Jag blev så jäkla arg men istället för att gå hem och gråta och ge upp min karriär som skådespelerska så startade jag mitt eget bolag och körde på i 100 km i timmen. Han var en väldigt stor och känd agent så det var svårt att få en ny agent efter att han avskedat mig. Alla frågade varför jag inte var med honom längre och jag kunde ju inte säga sanningen så de visste inte vad de skulle tro om mig som skådespelerska – det var en svår situation.

3. Har du någonsin fått höra att du och Clint Eastwood är lika? Ni är båda skådespelare, producenter med eget filmbolag och musiker.  2018 släppte du din första låt ”You Can’t Hurt Me No More” och under förra året släppte du fyra låtar till. Vad ger musiken dig som skådespeleriet och filmen inte ger?

Hahaha ja, faktiskt. Det var till och med någon som skickade mig boken “CLINT” och sa – LÄS DEN, ni är ju så lika. Men han är ju en sån legend så jag har inte ens vågat jämföra mig med honom – vilken ära att bli jämförd med honom, tack! Musiken ger mig allt om jag ska vara ärlig. Den är så oerhört viktig i mitt liv. Jag lever för musiken och skriver alltid från mitt hjärta och alltid om saker som faktiskt har hänt mig.

Jag kan inte skriva om något jag inte har levt igenom så för mig är det som att skriva dagbok, fast det är inte hemligt, alla kan läsa den. Det är en underbar och skräckslagen känsla att uppträda live. Jag saknade mitt piano som jag har hemma i LA så mycket att jag hittade ett piano på Facebooks market place som någon ville skänka bort, och det står nu hemma hos mig. Så nu kan jag fortsätta skapa musik.

4. Vilken film är du mest stolt över att ha jobbat med och varför?
Förutom min egen film som jag är väldigt stolt över att ha lyckats göra så är jag stolt över en film jag gjorde som heter “Contract Killers”. Jag tränade med polisen i LA i 5 veckor för den rollen. Det var riktigt hardcore. Vi gjorde “all night ride alongs”, där jag fick följa med dem ut på calls under en hel natt och se på väldigt nära håll hur det går till. Väldigt spännande.

5. Pandemin har varit utmanande för film- och produktionsbranschen. Hur ser dina planer ut framåt?

Vi håller på att skriva en TV-serie som snart är färdig som vi ska börja pitcha. Så vi har inte suttit och rullat tummarna. Jag har även skrivit, spelat in och mixat och mastrat 2 EPs som jag är redo att släppa. En är svensk och en är engelsk. Det är första gången jag har skrivit på svenska. Det var mycket mer emotionellt för mig att skriva på svenska. Det kändes skönt och djupt. För mig har det varit ett väldigt kreativt år så nu är jag är redo att flyga.

Mer Frida

Vill du veta mer om Frida kan du besöka hennes hemsida. Du kan även kika in hennes katalog på IMDb för spännande filmtips.

Vill du läsa fler FEM FRÅGOR TILL kan du klicka här!