FEM FRÅGOR TILL: Lena Ahlström

editKFEM FRÅGOR TILL

HEJ 2021! Vi börjar året med en helt ny intervjuserie här på bloggen! Ni kommer få möta spännande profiler som vi är lite extra nyfikna på. Häng med!

Dagens gäst i FEM FRÅGOR TILL är Ledarstudions Lena Ahlström! Lena är en pionjär inom ledarskapsträning och expert på kommunikation och ledarskap. Sedan år 2002 driver hon Ledarstudion som erbjuder praktisk färdighetsträning i just kommunikation och ledarskap med verktyg från scenens värld. Där har hon bland annat tränat flertalet näringslivstoppar.

Hej Lena, 

Du har i princip myntat begreppet ledarskapsträning här i Sverige. Vi vill ställa fem frågor till dig:

  1. Berätta någonting om dig som få personer vet!

När jag arbetade på  Stadsteatern i  Stockholm under gymnasiet som påklädare var jag statist i  en föreställning som hette Mr President. Ett högst aktuellt tema idag.

  1. Vilken världsledare skulle du helst vilja fika med och varför?

Jag vill absolut fika med paret Obama, för att de är kommunikativa på ett kombinerat privat och professionellt sätt.  Mycket autentiska människor.

  1. Vad hade du arbetat som om du inte haft ditt nuvarande yrke?

Jag hade varit läkare, möjligen psykiatriker eller barnläkare.

  1. Vilken är din största lärdom från året som nu snart gått?

Min största lärdom är att det är mer än okey att be om hjälp och visa sin sårbarhet. Det är modigt och jag vet idag att det uppskattas och ger resultat!

  1. Vad har du för planer inför 2021?

Jag vill fortsätta att bygga Ledarstudion och våra digitala erbjudanden. Det är den kompetens som vi utvecklat i höst, både att leda virtuellt, skapa bra och rätt styrning, göra det bästa mötet och träna på kommunikation och ledarskap. Vi står för de mjuka frågorna som  baseras på det hårda innehållet. Självklart kommer alla vår skräddarsydda och öppna program att fortsätta med full kraft. 2021 ska bli vårt bästa år någonsin.

Tack för intervjun Lena nu kör vi all in 2021!

Mer Lena

Lena Ahlström är nu senast aktuell i podden JobbaJobbaJobba. Lena är en riktig poddveteran och har även medverkat i bl.a. PåJobbetpodden, Livsbalanspodden, Omgiven av Thomas Erikson, VD-Podden och Bli din bästa version. In och lyssna om ni är intresserade av ledarskap, kommunikation, varumärkesbygge och allt däremellan. Lena prydde även omslaget av Kick off 2020, samt talade om distansarbete i Du & Jobbet.

Fler spännande profiler hittar du under kategorin FEM FRÅGOR TILL i bloggmenyn.

Foto: Jakob Takanen