FEM FRÅGOR TILL: Louise Alcut

editKFEM FRÅGOR TILL

Den här veckan har vi ställt FEM FRÅGOR TILL Louise Alcut som är inredningskonsult, utbildad fastighetsmäklare och homestylist. Utöver allt detta arbetar hon idag också med sociala medier. Du hittar Louise på @louise_deco och @louisedecodesign på Instagram – där kan du även se bilder på hennes nya kuddserie som precis lanserats, så fina tycker vi!

Hej Louise,
Du är en fena på inredning och vi är så nyfikna på att få veta mer om dig och livet som inredningskonsult. Vi har fem frågor som vi skulle vilja ställa till dig:

Hur ser en vanlig dag ut som inredningskonsult?
Jag går hem till mina kunder och vi går tillsammans igenom kundens behov. Ibland är det ett sovrum som ska göras mer mysigt och och ibland är det en hall som ska göras mer yteffektiv. Många behöver hjälp med gardiner, mattor och detaljer som gör ett hem mer ombonat och hemtrevligt och jag har då med mig prover prover på tyg, mattor eller kuddar tex. 

Hur kommer det sig att du valde att göra just en kuddserie?
Kuddar är ett väldigt kul och enkelt sätt att förnya ett hem på! Lite mörkare och mysiga på hösten och vintern och ljusare och lättare färger på sommaren! En trist fåtölj kan ju bli hur underbar som helst med rätt kudde!

Vem/vilka är din största inredningsinspiration?
I Sverige tycker jag Amelia Widell är fantastiskt duktig och så cool som vågar gå sin egen väg! Internationellt gillar jag Kelly Wearstler eklektiska stil.

Vad är ditt bästa inredningsknep till folk som vill göra det finare hemma?
Plocka undan och rensa! Behåll få saker framme som du verkligen tycker om!

Vilken inredningstrend hoppas du att vi lämnar bakom oss, och vad ser du i spåkulan för 2021?
Den enhetliga grå eller beigea trenden ger jag inte mycket för, allt ser likadant ut tycker jag. Man vet inte var golvet slutar och väggen börjar… Nej men skämt åsido så vore det kul om folk tog ut svängarna lite mer 2021 och inte kopierar andra rakt av!

Mer Louise

Du hittar Louise på @louise_deco och @louisedecodesign på Instagram där du kan ta del av hennes bilder och inspireras! Vill du veta mer om Louise eller beställa hem någon av hennes produkter kan du gå in på hennes hemsida här!

Fler FEM FRÅGOR TILL hittar du här!