FEM FRÅGOR TILL: Titti Schultz

editKFEM FRÅGOR TILL

Veckans FEM FRÅGOR TILL går till ingen mindre än Titti Schultz! Titti är programledare, konferencier och journalist. Du känner nog igen hennes röst från Sveriges största radioprogram P4 Extra. Titti har en lång radiokarriär i bagaget på bland annat P5 STHLM:s morgonprogram, Vakna med NRJ, och Rix Morgonzoo. Titti utsågs till Årets Talare i kategorin moderator vid Talargalan år 2016, och nu senast utsågs hon till Årets programledare radio vid radiogalan Guldörat 2020. Vi på editK har haft förmånen att jobba med Titti i rollen som agent de senaste åren och sällan har vi skådat en kund med mer udda intressen. Låt oss höra Titti!

Hej Titti,

Du förgyller så många människors dagar, varje dag. Stort grattis till Guldörat 2020! Vi har fem frågor till dig och vi är väldigt nyfikna på svaren:

1. Berätta någonting om dig som få personer vet!

Hej! Kul att få vara med här! Och tack! Jag är väldigt stolt över utmärkelsen som ju kommer från radiolyssnarna!  Så till något som inte så många vet… Det finns nästan inget som jag inte pratat om i radio, jag har delat det mesta med lyssnarna genom åren. Kanske att jag älskar anteckningsböcker, min filofaxalmanacka som jag haft i årtionden, jag skriver gärna kort och brev och använder aldrig annat än en viss sorts kulspetspenna av svenskt märke. 

2. Vilken världsledare skulle du helst vilja fika med och varför?

Många! Jag är förstås nyfiken på Kamala Harris, Joe Biden kan få vara med. Och på det temat byter jag gärna ett par ord med Donald Trump över en kaffe också. Tänker mig vidare till Boris Johnson och vi tar nog en varsin pint, nyfiken på hur hela covid, brexit och det nya barnet funkar i hans vardagspussel men efter detta funderande hit och dit så landar jag i drottning Elizabet II. Henne vill jag fika med. Te och cucumbersandwiches. 

3. Vad hade du arbetat som om du inte haft ditt nuvarande yrke?

Kirurg!!! Om jag fick ett liv till så skulle jag vilja vara kirurg, gärna inom ortopedi. Är helt fascinerad av hur skickliga kirurger och deras kollegor kan laga människor. Jag har haft möjlighet att vara med när en tå skulle stelopereras, ett finger som skurits av skulle sys i hop och jag har också varit med vid byte av en hjärtklaff. Jag blev så rörd när man försiktigt öppnade hjärtsäcken och hjärtat liksom kikade fram och låg där och slog, livet kändes skört och uppkäftigt samtidigt på något vis. Visste du förresten att en hjärtklaff görs av kalvstrupe!?

4. Vilken är din största lärdom från 2020?

Att man inte ska inbilla sig att man kan eller ska ta något för givet. 2019 var ett riktigt förtvivlat skitår för mig, jag kunde inte föreställa mig att 2020 skulle kunna toppa det i elände men se där vad fel jag hade. Det  tog lite tid men jag försöker nu vara ödmjuk inför att jag är så jäkla liten i sammanhanget, jag försöker göra rätt, jag försöker också tänka att vi alla faktiskt är med om något historiskt. Kanske har vi lärt oss att ta det lite lugnare, jag tror många kommer att jobba hemma lite oftare i framtiden och ska jag vara helt ärlig så tycker jag att det är skönt att inte krama alla människor kors och tvärs. 

5. Hur ser dina planer ut inför 2021 då?

Inga särskilda! Det är helt galet! Aldrig hänt i mitt liv tidigare. Jag är glad att jag kan jobba på och att jag har jobb. Jag vill inte börja planera en massa kul som sedan måste flyttas på men så snart det går att planera något igen så vill jag göra en uppskjuten resa med min pappa. Jag är anglofil och har inte inte varit i Storbritannien på så här lång tid sedan jag var 14! Så till London och ut till lite engelsk landsbygd längtar jag. Så snart det går ska jag också sitta med mina vänner, äta och dricka gott, prata i kapp och i munnen på varandra så som man inte kan göra när man möts digitalt. Att bara vara tillsammans med dem jag tycker om och saknar, det ska det bli mycket av. 

Tack Titti!

Mer Titti

I år har Titti bl.a. synts ge semestertips i Svenska dagbladet och som konferencier för Årets Bok samt Invigningen av guldbron. Vill du höra mer av Titti så hittar du henne på P4 extra.

Foto: Maria Östlin