FEM FRÅGOR TILL: Wellbee´s Toste Junestrand

editKFEM FRÅGOR TILL

Toste Junestrand

Toste Junestrand är VD & grundare för Wellbee som är en app och en webbplattform som lanserades 2019. Verktyget stödjer vardagsplaneringen för personer i behov av kognitivt stöd och används av både privatpersoner och kommuner som stöd till invånare med kognitiva utmaningar. Under våren har vi haft förmånen att jobba med Toste och Wellbee, därför vill vi  denna vecka ställa FEM FRÅGOR TILL Toste.

Hej Toste,

1. Wellbee är ett konkret verktyg till personer i behov av kognitivt stöd och deras familj och vänner. Vilka är användarna idag?
Det är i dagsläget ett 20-tal kommuner, ett 20-tal privatpersoner samt två testkunder i Italien. Själva användarna är de med kognitiva utmaningar.

Det finns många olika ord och diagnoser för de som använder Wellbee men några exempel är personer med en intellektuell funktionsnedsättning, äldre med lättare demens, eller kanske personer som på grund av stress eller corona under en period blivit mer eller mindre förvirrade och behöver stöd. 

2. Vad skulle du säga utmärker Wellbee som välfärdsteknologi?

Wellbee är ett väldigt användarvänligt appverktyg för såväl användare som “planerare” som nyttjar smarttelefonen och läsplattans inbyggda funktioner. 

3. Hur gör Wellbee skillnad i min vardag om jag har någon form av kognitiv utmaning?
Du kan på ett enkelt sätt få stöd i mobilen i fickan eller i en läsplatta i ditt hem och på så viss uppnå självständighet, trygghet och bättre välbefinnande. 

4. Appen används även av nätverket runt brukaren. Om jag är syster till någon som behöver stöd, hur kommer jag igång?
Du går in och registrerar ett konto för 149 kr per månad med kreditkort som har testperiod och kan sägas upp när som helst. Sedan laddar du ner manualer från hemsidan och bygger nätverket kring din syster, ställer in efter hennes önskemål vilka i gruppen som ska kunna göra vad, samt vilka inställningar hon vill ha i sin unika Wellbee-app. 

5. Appen är på väg ut i världen. Hur önskar du att Wellbee utvecklas de kommande fem åren?

Vi har som ambition att Wellbee ska bli det bästa verktyget för ett brett spektrum av personer med utmaningar i länder över hela världen, samt att vi ska hänga med i teknisk innovation och integrera Wellbee med andra bra hjälpmedel.

Mer Wellbee

För att läsa mer om Wellbee kan du gå in på deras hemsida eller Instagram; där kan du boka upp en gratis introduktion i appens funktioner också! 

Vill du läsa fler FEM FRÅGOR TILL hittar du det här!