Fördelarna med att anlita en mindre PR-byrå

editKPR

Anlita en PR-byrå Stockholm

Söker du en PR-byrå och vill få ut det mesta av dina konsulttimmar? Här tipsar vi om varför liten är kung. Att låta en extern PR-partner arbeta strategiskt för att få ut varumärken i medier är något många företag gör; det finns mycket att vinna på att göra just det. Företag får tillgång till byråns värdefulla nätverk och kan ta del av en kreativ höjd som kan vara kostsam att ha på lönelistan inhouse . När det kommer till själva valet av byrå så menar vi att större inte behöver betyda bättre. Det finns flera fördelar med att arbeta med en mindre byrå!

Liten kund på stor byrå eller stor kund på liten byrå?

Mindre PR-byråer har ofta ett färre antal kunder vilket gör att det finns utrymme för byrån att hålla stort fokus på sina uppdragsgivare; ett litet och dedikerat team ligger bakom allt arbete och ett tätt samarbete kan garanteras. Stora konsultteam på stora byråer är inte en garanti för effektivitet däremot för stora fakturor!

Personligt är det nya svarta

I tider av digitalisering värdesätts personliga kontakter högre och vi menar att kreativitet ofta bor i möten mellan människor. Därför är tät kontakt och ett nära samarbete viktigt för att nå kommunikativa mål. Här tenderar små byråer till att satsa mer på det personliga och kundservice står högt upp på agendan!

Flexibilitet som konkurrensfördel

Ibland blir inte planer som man tänkt sig och du som kund behöver revidera, justera och tänka om. Att då ha en snabbfotad PR-partner kan bli en konkurrensfördel! Med en kortare kommunikationslina mellan kund och projektledare kan en U-sväng gå snabbt. Det har visat sig vara en bättre affär för våra kunder.

Gästen står för notan

Glansiga pokaler pryder ofta den stylade receptionen på den stora byrån. Men är vinnande byråer bättre? Eller är de väldigt bra på att tävla? Större byråer har ofta ett dedikerat team som lägger en del av sin arbetstid på att tävla i branschtävlingar. Många större byråer betalar även för att tävla om utmärkelser i kategorin Årets Byrå. Visst älskar även vi att vinna, men har valt att låta våra resultat vinna förtroende.

Signerat Edit


Vill du läsa mer om PR på editk kan du klicka här eller kontakta Edit direkt för att höra mer om hur vi kan hjälpa er!