Förhandsvisning av Gravity

editKOkategoriserad

Gravity movie

Jag är ju något av en bio- och filmnörd. Däremot är jag inte så mycket för aliens och science fiction. Så det var med lite skeptism som jag satte mig i salongen ikväll. Filmen Gravity med Sandra Bullock i huvudrollen och George Clooney i birollen blir en otäck och otrolig filmupplevelse i 3D. Jag hade dock hellre sett den utan 3D effekten pga åksjuke problematiken.

I filmen möter man egentligen bara två karaktärer (Bullock och Clooney) som bär filmen genom 90 minuter av spänning. Det gör att filmen troligen blir en Oscarsvinnare i fler kategorier än enbart teknik och fotografi. Sandra Bullock gör en enastående roll i ett verklighetstroget kaos, alldeles ensam, utan syre utanför jordens atmosfär.

Sandra Bullock
Photocred: www.businessinsider.com.au

Filmen är bitvis helt utan ljud för att illustrera ensamheten och tystheten i rymden. Ibland med hjärtljud och ibland med flåset av en andfådd och panikslagen Bullock. Mycket effektfullt. Den fullsatta biosalongen satt som på nålar och man kunde riktigt höra hur folk höll andan.

Det här är en film som ska ses på bio. Se den!

Jag sätter mina pengar på en klar Oscarsnominering för Sandra Bullock som 2010 vann en Oscar för rollen i filmen The Blind Side.

Korta fakta:

  • Gravity har premiär i Sverige den 25 oktober.
  • Gravity har fått 8,6 på IMDB
  • Filmen har spelat in över 170 miljoner dollar sedan premiären i USA augusti 2013.