Hej Alicia

editKOkategoriserad, PR

Alicia

Säg hej till Alicia Olsson som är vår nya praktikant. Hon studerar sitt tredje år på Malmö Högskola, men har under denna termin tagit studieuppehåll.

Välkommen till editK! Roligt att ha dig på hos oss! Du kommer att praktisera på editK under hela hösten. Kan du berätta lite om din utbildning och varför du valt editK som praktikplats? 

Informationsarkitekt är benämningen på min utbildning, vad det innefattar är det få som vet. När man nämner ordet får man oftast en frågande blick som svar. Kort sagt handlar det om strukturen kring en hemsida, d.v.s. hur pass användarvänlig och tillgänglig en hemsida är.

Kombinera utbildning med intressen i praktiken var något jag sökte och att hitta något som var mer ”spot on” än editK gick inte. Hälsa och media ligger mig varmt om hjärtat och har gjort det under flera år. Nya utmaningar och att träffa nya människor ser jag inte som ett problem utan snarare ett sätt att utvecklas.

När man jobbar med pr måste man älska, andas och konsumera mängder av media. Vilka medier går du igång på? 

Träning är en av mina favoritsysselsättningar, jag sitter lätt och hoppar om jag inte får röra på mig så alla medier som rör träning är något jag lätt fastnar i. Dock är det främst Instagram och träningsbloggar som lockar mig.

Vad väljer du? 

Smoothie                Grönt te
T-bana                     Buss
London                    New York
Hund                        Katt
Mac                           PC
Landet                       City
TV                              Bio
Kjol                           Byxor