Hela härligheten – ny italiensk succéroman från Contempo

editKOkategoriserad

contempo

Italienska stjärnförfattaren Margaret Mazzantini är tillbaka med en ny kärleksroman som bryter gränserna mellan social klass, kulturell miljö, generationer och sexualitet

Bokens huvudpersoner är två pojkar som växer upp i samma hus i centrala Rom. Guido bor högst upp i högborgerlig miljö. Costantino bor i portvaktsbostaden på gatuplan med robusta arbetarklassföräldrar. Pojkarna utvecklar en kärleksfull vänskap som under tonåren leder till sexuell attraktion. Allt blir plötsligt mer komplicerat. De drar sig undan från varandra och bor under många år i olika länder med konventionella familjeliv, men så träffas Guido och Costantino åter som vuxna. Åtrån och kärleken från tonåren finns kvar och deras kärleksrelation lever vidare, men inte utan komplikationer och svåra val.

– Vi är väldigt stolta och glada över att ha den italienska stjärnan Margaret Mazzantini bland våra författare och att hennes fantastiska roman ”Hela härligheten” nu kan möta de svenska läsarna som dessutom kommer ha möjlighet att möta författaren personligen, säger Malin och Göran Emitslöf på Contempo.

Till pressmeddelandet.