”Innan jag dör vill jag vinna en Guldbagge, för att det går” – Annica Liljeblad

editKKundcase, PR

Skådespelaren Annica Liljeblad kom till oss på editK redan 2015 och det blev början på ett spännande samarbete och resan mot hennes stora dröm – att bli skådespelare. 

Annica Liljeblad har en lång karriär inom näringslivet bakom sig och hon har även arbetat som TV-hallåa och programledare på både SVT och TV4. När Annica fyllde 50 år drabbades hon av en livskris som fick henne att reflektera över vad hon verkligen ville göra – nämligen att byta karriärväg för att uppfylla drömmen om att bli skådespelare. Hon tog steget och sökte in till skådespelarutbildningen och nu några år senare har hon medverkat i över 20 olika produktioner. 

Annica har sedan dess haft många spännande roller och medverkat i bland annat Ruben Östlunds Oscarsnominerade film The Square, som blev hennes internationella genombrott. Annica valde att flytta till Hollywood under en period för att satsa på sin skådespelarkarriär fullt ut, vilket bland annat resulterade i en roll i Black Beauty. Under pandemin flyttade hon hem till Sverige och sedan dess har hon hunnit medverka i Solsidan, Beck, Knutbydramat, Partisan, Fartblinda och Maria Wern.

Att Annica tog steget till att göra sin stora livsförändring har har inneburit att hon blivit ett ansikte utåt för att våga skapa förändring i livet, någonting hon verkligen brinner för nu när hon fått flera av sina egna drömmar uppfylla. Annica medverkar även i tv-profilen Suzanne Axells nyutgivna bok Livet efter 60 som handlar om att som mogen kvinna våga leva sitt bästa liv – för det är aldrig försent! Läs mer om editKs arbete med Suzanne och Livet efter 60 här.

Men Annica är långt ifrån klar med att uppfylla drömmar och fortsätter att skapa nya längs vägen. Så vad drömmer hon om nu?

Att vinna en Guldbagge är det jag drömmer om nu, att få en bekräftelse på att jag gjorde rätt som valde att byta bana trots att jag passerat 50-strecket. Och visa på att det faktiskt går!” – Annica Liljeblad. 

Tack för att vi får vara en del av din resa, det är vi otroligt stolta och glada över.