Lunette firar Internationella mensdagen 28 maj!

editKKundcase, PR

28 maj är det Internationella mensdagen, vilket vi tycker borde både hyllas och firas! Sedan 2014 är dagen ägnad till att sprida kunskap och uppmärksamma kvinnors menstruation. Det är en viktig dag för att bryta tabun kring mens, någonting som finska menskoppsföretaget Lunette har arbetat för länge. Att vi firar mensdagen just 28 maj grundar sig i att en menscykel i regel är 28 dagar och att mensen vanligtvis varar i fem dagar – 28/5.

I samband med Internationella mensdagen vill vi hylla det finska menskoppsföretaget Lunette och dess grundare Heli Kurjanen, som startade företaget med visionen om att förändra attityderna kring mens och att kvinnor inte ska behöva känna sig begränsade på grund av den. Som en av de första tillverkarna av menskoppar, har företaget idag vuxit globalt, sålt miljoner menskoppar och är nyligen utsedd samarbetspartner till FN. Heli är en stor inspiration och pionjär inom kvinnohälsa och öppnade tidigt upp diskussionen kring mens.

Idag har Lunette fler mensprodukter än enbart menskoppar, som företaget är mest kända för. De säljer cup cleansers, menstrosor och tygbindor. Utöver att förändra attityderna kring mens med deras produkter, tillverkar de även hållbara produkter för att förändra världen.

Vill du veta mer om Lunette? Kika in här.

Vill du läsa mer om Lunettes mensprodukter? Klicka här.