Pressmeddelande: Tre ekologiska primörer till sommaren

editKPR

Ekologisk-sommar-collage

Krispig sparris, söta, saftiga meloner och frisk rabarber är några av alla frukter och grönsaker som du kan välja att äta ekologiskt i sommar. Ekomatsföretaget Årstiderna erbjuder ekologiska råvaror som är bra för både dig och miljön.

Sparris är ett av de allra säkraste tecknen på att våren och att sommaren är här. På Årstiderna säljs grön och vit sparris både för sig och i blandade knippen. Vit sparris växer under jorden och skördas då toppskottet bryter fram. Grön sparris växer ovanför jorden och skördas när den nått lagom längd.
Grön sparris, 4 knippen á 250 g, 116 kr.
Vit sparris 4 knippen á 300 g, 120 kr.
Blandade knippen vit/grön sparrismix , ca. 550 g,155 kr.

Rabarber är egentligen inte en frukt utan en grönsak. Rabarber används oftast till kräm, paj eller saft men kan även användas till tårtor, kakor, marmelad, chutneys och kompott. Rabarberkompott är ett gott tillbehör till kyckling och stekt sill eller lax.Ekologisk rabarber 2 kg, 98 kr.

Melon är en gurkväxt. Årstiderna erbjuder härliga ekologiskt odlade meloner som levereras i lådor direkt till dörren. En låda med 3-4 olika ekologiska meloner kan exempelvis innehålla: Vattenmelon, Galia, Nätmelon, Honungsmelon, Cantaloupmelon och Piel de Sapo.
Årstidernas melonlåda ca 3kg, ca 110 kr/låda.

Pressbild på melonlåda

Pressbild på ekologisk rabarber

Pressbild på ekologisk sparris

Hela pressmeddelandet hittar du här