Tre tips för att öka engagemanget på Instagram

editKOkategoriserad

Tips instagram, Mobil

Tips instagram, Mobil

Hur får man sitt Instagramkonto att växa? Hur skapar man engagemang och hur får man människor att börja följa sitt konto? Dessa frågor hoppas vi på editK kunna svara på genom tre tips på hur du ökar engagemanget på Instagram. 

1. Var engagerad för att skapa engagemang.

Det räcker inte att enbart scrolla i flödet och gilla dina vänners uppdateringar. Du måste även själv vara engagerad för att skapa engagemang genom att synas och höras för att inte instagrams algoritm ska solla bort din synlighet i andras flöden. Gilla andra konton inom samma nisch som dig själv, kommentera med riklig text och inte bara emojis. Exempel genom att avsätta 10-15 minuter dagligen där du enbart kommenterar och gillar andra människors uppdateringar och konton. Därav skapar du din egna synlighet för andra och kanske tom generar några nya följare som upptäcker dig.

2. Hashtags- Kvalité framför kvantitet.

Hashtags är ett mysterium i sig, och under de senaste åren har råden gått från att använda obegränsat antal i varje publicering till max 2-3 st. Vi säger såhär, sök efter hashtags som är relaterade och relevanta till din nisch. Gå in på konkurrerande konton, se vad de gör och få inspiration. Det är enkelt att söka på en hashtag i Instagram och se hur många omnämnanden den har. Men glöm inte, kvalité framför kvantitet och välj ut de som du tror leder människor tillbaka till ditt konto. Tänk även på demografi och geografi, har du ett konto med fokus på svensk mat kanske inte #food når ut till just din publik i jämförelse med #svenskmat. Det handlar inte alltid om kvantitet.

3. Tjata.

Sist men inte minst, glöm inte att göra dina följare och omvärlden uppmärksammade på att du har lagt upp en ny post. Lägg upp på Instastories, länka på Facebook men även andra sociala kanaler och led människor tillbaka till ditt konto. Hashtags räcker inte enbart för att skapa synlighet.

Nu är du redo att arbeta med din Instagram!