Vinnaren av Årets Bok 2017 är korad!

editKOkategoriserad

Idag stod det äntligen klart att Alex Schulmans hyllade roman ’Glöm mig’ står som segrare av Årets Bok 2017. Tolv böcker nominerades under våren av Bonniers Bokklubbars erfarna litteraturredaktörer och vinnaren röstades fram av svenska folket mellan den 25 april och den 20 augusti i år. Engagemanget har varit stort och antalet röster har ökat med hela 72 procent sedan förra året då Martina Haag tog hem segern med boken ’Det är något som inte stämmer’.

– Jag har aldrig fått ett pris i hela mitt liv. Och när jag plötsligt får ett så är det inte vilket pris som helst, utan ett pris som svenska folket delar ut till en enskild författare för en enskild bok han eller hon skrivit. Finare än så kan det väl inte bli? Jag är väldigt glad och hedrad, säger Alex Schulman.

De tre böcker som läsarna gett flest röster är:

  1. Glöm mig, Alex Schulman (Bookmark förlag)
  2. Störst av allt, Malin Giolito Persson (Wahlström & Widstrand)
  3. Vargarnas tid, Elisabeth Nemert (Forum)

Författaren till Årets Bok belönas med 30 000 kronor, och både författare och förlag tilldelas en statyett formgiven av Torstensson Art & Design.