Årets julskafferi är här – nu längtar vi till julen!

editKPR

Äntligen presenterar Apoteksgruppen årets julskafferi med tre fantastiska nya smaker.

Visste du att senapen har varit en jultradition på svenska apotek i över 100 år? Senapen har även historiskt sett även använts som medicin för bland annat huvudvärk och magåkommor och har därför fortsatt att säljas på apotek. För att hylla denna jultradition lanserar Apoteksgruppen varje år en ny senapssmak tillsammans med tidigare senapsfavoriter och andra söta juldelikatesser. Årets senap för 2022 har smaken konjak!

Årets senap

Genom åren har apotekare kommit fram med en rad unika och säkerligen hemliga recept för olika senapsorter. I år tog Apoteksgruppen fasta på detta och involverade sina olika apotek runt om i landet där dem tillsammans fick vara med och rösta fram sin favoritsmak när det kommer till senap. Ur denna tävling var det Apoteksgruppen Heby som kom ut som vinnare med sin originalsenap med smak av konjak. En senap som därför tar plats som årets nya senapssmak i Apoteksgruppens julskafferi 2022. Apoteksgruppens nya senapssmak beskrivs som en söt och grovkornig senap med mjuka toner av konjak. 

Senapsfröerna i årets upplaga av Apoteksgruppens julsenap är odlade på Annelunds Gård i Hov och senapen är tillverkad på̊ ett hantverksmässigt sätt i Vadstena. Senapen är grovkornig och har en något kraftig smak med viss sötma och en fin karaktär från konjaken. Senapen kommer även i två andra varianter; original och apelsin med honung.

Årets julskafferi

Utöver den nya senapssmaken för 2022 presenteras även två nya produkter till Apoteksgruppens Julskafferi; Tryffel med apelsinsmak och mandlar med smak av kardemumma. Totalt finns 15 olika produkter i Apoteksgruppens julskafferi. 

Andra goda produkter som erbjuds hos Apoteksgruppen är chokladtryfflar med eller utan havssalt. Lakritskulor med vit choklad och hallon, nougathjärtan, chai te, glöggarom och saffran

editKs PR-arbete för Apoteksgruppens julskafferi är någonting vi ser fram emot år efter år! Ett par tidningar som Livets Goda Mat och Amelia Jul har redan publicerat årets julskafferi – och fler kommer det att bli nu när julen närmar sig med stormsteg! Snart är det även dags för årets utskick av julskafferiet, håll utkik!