editK söker praktikant för vårterminen 2020!

editKOkategoriserad

Studerar du PR och/eller kommunikation och har en LIA praktik på minst 20 veckor. Vill du få en fantastisk skjuts in i PR-branschen och använda dina teoretiska kunskaper i praktiken? Då kan du vara vår nästa praktikant.

editK har sedan starten 2013 varit en plantskola för unga talanger inom PR. Vi på editK tar emot en praktikant per termin som får utveckla sina färdigheter och under tiden ges tydlig handledning samt får knyta nya kontakter inom branschen.

Som praktikant hos oss kommer du får du jobba med projekt från ax till limpa. Vi är ett litet team om fem anställda och en handfull externa resurser, därför kommer även du vara en viktig del i vårt team! Vi sitter mitt i smeten och har en fyrbent kollega (@frokenatwork)

Intervju med vår nuvarande praktikant Johanna Holmström, Student vid Nackademin, programmet för digital strateg.

Vad känner du har varit mest lärorikt än så länge under din praktik?

Framför allt att se hur arbetet med kunder ser ut och få se många olika case. Det bästa är att editK har flera kunder inom olika branscher och jag tycker att det är väldigt roligt att se hur arbetet med dessa kan skilja sig åt. Allt från att sätta ihop en projektplan till olika event eller pitchar till medier.

Kan du berätta lite om hur en dag kan se ut för dig hos oss på editK?

Det ser ganska olika ut från dag till dag. Det kan vara allt från att skriva ihop pressmeddelanden, projektplaner eller att sitta med kunders och våra egna sociala medier. Ibland handlar det om att pitcha in olika idéer till medier.

I och med att jag går på en utbildning mer inriktat mot digitala medier och sociala kanaler tittar jag även mycket på vad våra kunder kan göra på deras digitala kanaler och utformar strategier för deras sociala medier.

Vad skulle du säga är det bästa med att praktisera på editK?

Först av allt skulle jag säga varma människor som genast gör att man känner sig som ”en i gänget”. Varierande uppgifter där man får se det mesta inom PR-arbete men också att man får följa och vara med i processen från ax till limpa. Under tiden har man hela tiden folk att bolla med och få handledning av. Kort sagt, allt!

Ansökan

För att söka praktikplatsen skickar du ditt CV med ett personligt brev där du motiverar varför du vill göra din praktik just hos oss. Maila till vår vd Edit Künstlicher på edit@editk.se! Vi intervjuar löpande. Ansökningar med praktikperiod mindre än 20 veckor tas inte emot.

editK är en fullservicebyrå som erbjuder PR-lösningar för kunder som arbetar med ett långsiktigt kommunikationsperspektiv, prioriterar hög flexibilitet och tillgänglighet. Det kallar vi för PR med personlighet! Byrån arbetar primärt med varumärken inom mat, hälsa, litteratur, besöksnäring, hållbarhet och entreprenörskap. Förutom att arbeta med företag driver även editK sedan 2017, InfluencersAgency, en agentur som arbetar för att stärka personliga varumärken med fokus på strategisk synlighet, plattformsbygge och kommersiella samarbeten.