FEM FRÅGOR TILL: Höstens PR-trainee Eveliina Myllymäki

editKFEM FRÅGOR TILL

Eveliina Myllymäki PR praktikant editK

Höstterminens praktikant Eveliina Myllymäki har snart gjort halvtid på editK. En praktik på editK är både utmanande och lärorik. Vi tog tempen på vad Eveliina fått med sig under sina 10 veckor och vad hon vill göra framåt.

Så härligt att vi fått lära känna dig Eveliina. För de som inte känner dig än: berätta lite mer om dig själv, vem är du?

– Jag är en 24-årig student från Sollentuna som läser mitt sista år på kandidatprogrammet i medie- och kommunikationsvetenskap och journalistik på Uppsala Universitet. På min fritid tycker jag mycket om att träna och umgås med mina nära och kära. Du hittar du mig nästan alltid ute på vift någonstans! 

Hur kommer det sig att du valde att praktisera på just editk?

– Mitt intresse väcktes direkt för editK när jag letade praktikplats, då de hade så stor variation på kunder. Sedan kikade jag på deras sociala medier, som var fulla av liv och inspiration – det verkade verkligen som en spännande arbetsplats där det händer mycket. Det kändes minst sagt passande för mig.

Du har snart gjort halva praktiken, vad har varit den största lärdomen de här första 10 veckorna?

– Den största lärdomen har varit att allt går att lösa om man verkligen vill. Mobiltelefonen har blivit min bästa vän, det går mycket snabbare när man rådfrågar rätt person i situationer där man behöver expertkunskap!

Vad ser du fram emot att göra mer av under kommande 10 veckor?

– Jag ser fram emot att skapa nästa influencerutskick från scratch till färdig produkt. Det är superkul när man får se hur en idé går från att vara ett litet frö till att blomma ut och bli verklighet. Det är fantastiskt att det finns utrymme att komma med nya idéer och det är just det som är charmen med PR, att inget står still.

Vilket råd skulle du vilja ge till de som söker praktik inom PR?

– Förbered dig på en rolig, utvecklande arbetsplats där det är bra att kunna lite om mycket, samtidigt som du ska kunna hålla huvudet kallt. När du väl praktiserar, passa på att skaffa dig så mycket kunskap du bara kan inför framtiden då praktiken är ett unikt tillfälle för detta, och våga fråga. Din personlighet är viktig för mixen och du har mycket att tillföra!

Tack Eveliina! Vi är glada att du valde editK!

För dig som vill söka praktik inför våren 2022 så finns det möjlighet att söka nu. Läs mer här.