Intervju med vår fantastiska praktikant Hanna

editKOkategoriserad


Vår nuvarande praktikant Hanna Cedermark. Foto: Maria Östlin

Nu letar vi efter vår nästa till praktikant för vårterminen 2019. För att få en bättre uppfattning om hur det är att vara praktikant hos oss på editK har vi gjort en Q&A med vår nuvarande stjärna till praktikant, Hanna!

Varför valde du editK?
Bland de beskrivningar av praktikplatser jag sökte till, stack editK:s ut! editK gjorde ett färgstarkt, professionellt och personligt intryck på mig och jag blev genast sugen på att söka. Det var faktiskt den första byrån som jag skickade iväg en ansökan till!

Vad var viktigt för dig när du sökte praktikplats?
Första intrycket var viktigt! Det kändes också betydelsefullt att den byrå jag sökte till arbetade med kunder och varumärken som jag är genuint intresserad av.

Vad studerar du?
Jag studerar ett kandidatprogram på Uppsala Universitet som heter Retorisk och litterär kommunikation. Det är ett program som främst är inriktat på kulturell kommunikation i bred mening.

Vad har varit roligast och mest lärorikt under din praktik hos oss?
Det som har varit roligast var helt klart Bokmässan i Göteborg. Högt tempo, blandade arbetsuppgifter och ett härligt samarbete med teamet. Så kul att uppnå resultat tillsammans med andra!

Vad tar du med dig från din tid på editK?
Jag tar med mig all min kunskap om PR som helhet. Jag visste inte så mycket om PR och PR-arbete innan min praktik, men genom att få god insyn i olika kunder och projekt, så har jag lärt mig massor!

Vem skulle du rekommendera editK till?
Jag skulle rekommendera editK till en person som vill arbeta på en genuin, mindre byrå där arbetet sällan känns enformigt. Man kastas snabbt in i spännande projekt och får utföra en rad olika arbetsuppgifter. Har man ett intresse för att arbeta med personliga varumärken, t.ex. författare, så är det såklart också ett plus!

Låter detta som något för dig? Letar du efter praktikplats till våren 2019? Läs mer om praktikplatsen och ansöka här.