Lansering av Apoteksgruppens julskafferi 2020

editKPR

Apoteksgruppens julskafferi

Vi närmar oss julen med stormsteg och traditionsenligt har Apoteksgruppen lanserat årets julskafferi.

Årets sortiment består av chokladtryfflar i tre smaker; havssalt, mint och lakrits, chokladdragerade mandlar, lakritskulor med vit choklad och hallon samt inte minst årets julsenap. I över 100 år har senapen varit en jultradition på svenska apotek och årets senap kombinerar smakerna av ingefära och kardemumma.

– Vi ville i vår smaksatta senap hitta en ny spännande smak som band samman julens smaker. Vi har tidigare haft en senap med ingefära och nu ville vi kombinera den med något mer och testade med kardemumma. Vi utgick från vår populära originalsenap och provade oss noggrant fram för att hitta den perfekta balansen mellan syra, sötma och sting. Till sist röstade en smakpanel fram den här varianten som både har en fin rund smak, kardemummatoner med en trevlig hetta av ingefäran, säger Heléne Van Den Brink, Kategorichef egna märkesvaror på Apoteksgruppen.

Vi har under november och december sett ett antal publiceringar, bl.a. i Aftonbladet Klick, Mitt Kök och Aftonbladet Härligt Hemma. Förra året såg det ut såhär när vi gjorde pressutskick med produkterna. I år fick vi ännu mer julklappsfeeling och valde att slå in julskafferiet i en vit presentlåda med rött sidenband. Lovely!