Micke Hermansson gästar Nyhetsmorgon

editKKundcase, PR

Är 2023 året då du ska försöka öva upp ditt minne? Eller kanske ska du försöka fylla på din kunskapsbank? I mellandagarna gästade Micke Hermansson Nyhetsmorgon på TV4 för att tipsa om hur du kan öva upp din förmåga att lära nytt.

Micke Hermansson är i grunden lärare men föreläser nu på heltid inom storytelling, retorik, det livslånga lärandet och presentationsteknik. Den 28 december gästade han Nyhetsmorgon gav oss tips på hur vi tar till oss ny kunskap snabbt.

  1. En ny grej om dagen
  2. Sov på saken
  3. Repetera i olika miljöer

Micke är grundare av konceptet ”Grej of the day” som skapades för att väcka elevernas nyfikenhet och lust att lära. I programmet får du höra mer om hur du gör för att öka din förmåga att minnas och också hur du ökar din kunskapsbank. Kolla på Mickes medverkan här.

I programmet fick programledarna Jenny Strömstedt och Martin Järborg en liten glimt av hur en Grej of the day microlektion skulle kunna se ut. De fick en ledtråd av Micke, en ledtråd som leder till vad microlektionen kommer handla om. Därefter följer storytelling. Micke berättar om hur vi sen urminnes tider har gillat att få historier berättade för oss. Efter storytelling kommer ett avslutande ”wow”, känslan av ”wow, det där visste jag inte!”. Till sist i en microlektion har vi återberättandet, där eleverna själva får återberätta ur minnet vad de fått höra.

För att höra mer om Micke och hans kunskap, klicka här.

Ledtråden var: Torn på tork vart sjunde år. Kan du lista ut vad microlektionen handlade om?