Nicholas Fernholm gästar TV4 Nyhetsmorgon

editKKundcase, PR

Idag gästade författaren och föreläsaren Nicholas Fernholm TV4 Nyhetsmorgon med barnboken Trisse Traktor, som han skapat med hjälp av AI. Han berättar varför han valde att skapa boken och hur han gick tillväga. Nicholas delar även med sig av sin synvinkel på framtiden med AI gällande den rädsla många känner inför det samt hur det utmanar skolväsendet. Även Christina Wainikka från Svenskt Näringsliv medverkar för att reda ut vad som gäller kring upphovsrätt när det kommer till böcker skapade av AI på uppdrag av en människa.

Många känner en rädsla inför hur AI-teknologin kan komma att påverka våra jobb i framtiden. Nicholas Fernholm är istället nyfiken, ville utmana sig själv och lära sig hur verktygen fungerar för att se vad vi i Sverige kan föreställa oss är möjligt med hjälp av dessa verktyg. Han menar att istället för oro bör vi fokusera på hur AI kan förstärka och effektivisera våra yrken. Det kan även öppna en helt ny dörr som gör det möjligt för fler att bli barnboksförfattare.

Gällande diskussionen kring hur AI utmanar skolväsendet och fusk i skolan, argumenterar Nicholas för att AI är framtidens verktyg och att det vore fel att hindra elever från att lära sig hantera verktyget. Han menar att det kan hjälpa elever att bli ännu bättre och att skolan bör välkomna AI-teknologin.

Vill du se klippet? Klicka här.

Vill du veta mer om Nicholas Fernholm? Läs mer här.

Vill du läsa mer om hur Nicholas utvecklade Trisse Traktor? Läs mer här.

Är du intresserad av barnboken Trisse Traktor? Klicka här.