Praktik till våren? Då kan du vara vår nya praktikantstjärna!

editKPR

Praktik praktikant sökes

Vi på editK har lång erfarenhet av att ta emot praktikanter varje termin och ser oss som en plantskola för nya talanger. Nu är vi på jakt efter en ny stjärna som vill göra sin praktik hos oss vårterminen 2021!

För att få en inblick i hur det kan vara att praktisera hos oss har vi gjort en intervju med höstterminens praktikant Agnes Roos.

Hej Agnes! Vi är så glada över att du gör din praktik hos oss. För alla som är nyfikna på vem du är och vad en praktik på editK innebär har vi satt ihop en liten Q&A.

Hur kom det sig att du sökte till just editK?
Min första anblick av editK var på Instagram och jag tyckte direkt att det kändes som en riktigt härlig byrå med bra stämning, tänk så mycket ett flöde kan säga ändå! När jag sedan läste om byråns kunder så kände jag att det var en passande praktikplats för mig, då både litteratur och hälsa är stora personliga intressen.

Vad var viktigt för dig när du sökte praktikplats?
För mig kändes det viktigt att det var en personlig och relativt liten byrå där jag får lära mig olika sidor av PR och kommunikation. Jag har ju fått hjälpa till med det allra mesta vilket är otroligt lärorikt. Sedan tycker jag att det känns betryggande att editK har tagit emot praktikanter i flera år och är vana att lära upp någon som är ny. Det blir inte att sitta på en stol och rulla tummarna utan det finns alltid någonting för mig att hjälpa till med!

Vad studerar du?
Jag studerar Medie- och kommunikationsvetenskap på Stockholms Universitet och detta är min fjärde termin.

Vad har varit mest lärorikt under din praktik hos oss?
Det har varit spännande att få arbeta med projekt och se hur en idé kan bli verklighet! Från att sitta med research till att ha kontakt med journalister, eller från en brainstorming och planering kring ett pressutskick till att se det dyka upp på sociala medier. Sånt är kul!

…och vad har varit roligast?
Förutom att sitta på kontoret med mina härliga kollegor och den fina byråhunden Pärlan så har det har varit kul att få träffa kunder på plats, såsom invigningen av Vid Din Sidas initiativ Gården och Stockholm Beauty Week!

Vad tar du med dig från din tid på editK?
Självklart alla lärdomar om yrket i sig, men även den varma stämningen och det höga taket på kontoret. Sedan har jag utöver praktisk erfarenhet fått PR-lektioner av Edit vilket är guld värt.

Vem skulle du rekommendera editK till? 
Till någon som är kreativ och nyfiken med mycket energi och idéer, som inte är rädd för att testa nytt och vill lära sig PR från grunden!

Låter det intressant? Läs mer och ansök här!