Så fungerar LIA-praktik på editK – Fem frågor till Alice Forss

editKPR

Är du redo att ta klivet in i PR-branschen och lära dig av experter? Vi på editK har lång erfarenhet av att ta emot praktikanter varje termin och nu söker vi efter en ny stjärna som vill göra sin praktik hos oss höstterminen 2023!

Vi har intervjuat vårterminens praktikant Alice Forss för att få en inblick i hur det kan vara att praktisera hos oss.

Hur kom det sig att du sökte till just editK?

Jag ville bredda mina vyer inom kommunikationsvärlden. Efter att ha studerat evenemang som kommunikationssätt i ett och ett halvt år kände jag mig sugen på att lära mig ännu fler sätt. Jag fick tipset av en släkting och gick direkt in och kikade. Efter att ha tittat och läst på hemsidan och editK:s sociala kanaler fick jag intrycket av att det här är personer som verkligen kan PR och att här kommer jag lära mig jättemycket – vilket jag definitivt har gjort och gör fortfarande! 

Vad var viktigt för dig när du sökte praktikplats?

Det viktigaste för mig när jag sökte praktikplats var att hitta ett ställe där det fanns en plan för praktikanter. Det märks att editK har arbetat med praktikanter under en lång tid och redan vid vår första kontakt fick jag se en plan för praktikanter, det gjorde mig trygg! 

Vad studerar du?

Jag studerar en utbildning som heter Event Manager på Företagsekonomiska institutet och tar examen till sommaren.

Vad har varit mest lärorikt under din praktik hos oss?

Här får jag vara med i processer från ax till limpa. Jag får ta ansvar, lyckas, misslyckas och lära mig! Det är otroligt värdefullt att få bli lärd av proffs. Jag har lärt mig mycket under de fyra månader jag varit här men om jag ska välja en sak jag lärt mig, så är det hur viktigt det är att göra sin research och hur den ligger till grund för allt vi håller på med.

…och vad har varit roligast?

Det roligaste är blandningen av arbete som en dag kan innehålla. På förmiddagen kan vi förbereda influencerutskick medan eftermiddagen går till researcharbete. Jag har alltid varit lite rädd för att pitcha, men här har jag lärt mig att göra det på rätt sätt vilket har gjort pitch mycket roligare och bekvämare för mig! Sedan kan man verkligen inte klaga på kollegorna, här är man i trygga händer och har roligt tillsammans!

Vad tar du med dig från din tid på editK?

Oj, det är mycket jag kommer ta med mig härifrån! Dels alla lärdomar om att arbeta med PR, det är ett komplext yrke som tar tid att lära sig. En annan sak jag tar med mig är stämningen som är på kontoret, det är öppet och högt i tak vilket gör det enkelt att ta till sig feedback och fråga frågor. Det jag också kommer ta med mig är sättet som Edit inspirerar en. Hon är en extremt driven entreprenör och gör mycket för kvinnans roll som just entreprenör och det arbetet gör mig väldigt inspirerad. 

Vem skulle du rekommendera editK till? 

Personer som är redo för att ta nästa steg och lära sig. Någon som är nyfiken, inte är rädd för att ställa frågor, är kreativ och har kämpaglöd!

Låter det intressant? Läs mer och ansök här!

Läs mer om Eveliina och Agnes upplevelser som praktikanter på editK.